Gotowanie smart. 170 przepisów + tipy na oszczędzanie czasu, energii i pieniędzy (okładka  miękka, wyd. 03.2023)

Wszystkie formaty i wydania (2): Cena:

Sprzedaje empik.com : 30,84 zł

30,84 zł
49,90 zł porównanie do ceny sugerowanej przez wydawcę
Odbiór w salonie 0 zł
Wysyłamy w 1 dzień rob.

Sprzedaje PROGMAR ksiazki-medyczne : 42,58 zł

Sprzedaje dvdmax : 43,71 zł

Sprzedaje Inbook : 46,82 zł

Wszyscy sprzedawcy

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy Moja biblioteka

Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.

Książkowy must have dla wielbicieli smacznego, oszczędnego i prostego gotowania. Sięgnij po nią, jeśli chcesz:

  • wiedzieć, jak przechowywać różne produkty, by długo pozostały świeże;
  • gotować kilka różnych dań jednocześnie z tych samych składników;
  • opierać się psychologicznym sztuczkom sprzedawców, przez które kupujesz więcej, niż potrzebujesz;
  • praktycznie wykorzystywać nawet obierki po ziemniakach, fusy z kawy czy liście rzodkiewki;
  • szybko i łatwo przygotowywać posiłki na cały tydzień, by spędzać mniej czasu w kuchni;
  • zatroszczyć się o środowisko;
  • jeść zdrowo, smacznie i bez przepłacania!

Gotowanie SMART to wyjątkowe połączenie książki kucharskiej i poradnika – znajdziesz tu łatwe przepisy na dania obiadowe, śniadania, przetwory czy przekąski, dzięki którym maksymalnie wykorzystasz każdy produkt. Nie zmarnujesz nawet skórki od jabłka! Dowiesz się, jak wykorzystać resztki i zalegające produkty, a także co zrobić, by przy niewielkim wysiłku ograniczyć zużycie wody, prądu i gazu podczas gotowania. Odpowiednie zorganizowanie zakupów, zastosowanie sprytnych metod przechowywania żywności i ekonomiczne gotowanie pozwoli ci zatroszczyć się o środowisko, własne zdrowie i stan portfela, a przy okazji uzyskać więcej wolnego czasu.

"Istnieje wiele prostych trików, które pozwalają jeść oszczędnie, smacznie i zdrowo. Ich wprowadzenie nie wymaga wyrzeczeń ani rewolucyjnych zmian w życiu. Stosuję te sposoby na co dzień w kuchni i dzielę się nimi z tobą w tym poradniku. Bo jednego jestem pewna: przy odrobinie sprytu ty też możesz wyczarować w krótkim czasie pyszne dania, a jednocześnie zadbać o swój organizm i domowy budżet. W tej książce pokazuję, że nie musisz iść na kompromisy ani w kwestii zdrowia, ani smaku. Zamieszczam tu całą masę użytecznych wskazówek, jak robić zakupy, jakie posiłki przyrządzać i jak gotować, by w kilka chwil stworzyć pyszne dania z niewielkiej liczby niezbyt drogich składników. Wykorzystaj swój spryt, zastosuj zamieszczone tu wskazówki i ciesz się smakiem domowych potraw".

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

ID produktu: 1360140074
Tytuł: Gotowanie smart. 170 przepisów + tipy na oszczędzanie czasu, energii i pieniędzy
Autor: Makarowska Magdalena
Wydawnictwo: Wydawnictwo Feeria
Język wydania: polski
Język oryginału: polski
Liczba stron: 312
Numer wydania: I
Data premiery: 2023-03-22
Rok wydania: 2023
Data wydania: 2023-03-22
Forma: książka
Okładka: miękka
Wymiary produktu [mm]: 210 x 30 x 160
Indeks: 55114905
średnia 4,5
5
10
4
1
3
1
2
1
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
3 recenzje
Kolejność wyświetlania:
Od najbardziej wartościowych
Od najbardziej wartościowych
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najpopularniejszych
Od najwyższej oceny
Od najniższej oceny
5/5
23-04-2023 o godz 20:44 przez: Kasia | Zweryfikowany zakup
Super!
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
02-04-2023 o godz 22:19 przez: Monika Siwiec
Zacznę konkretnie i mocno, choć niestety prawdziwie. Wolałabym żeby była to mrzonka, jednak to po prostu realia. Ot, współczesność. XXI wiek. Cywilizacja. Czy to rzeczywiście znaczy postęp? "Na świecie wyrzuca się tyle jedzenia, i to nawet w czasach kryzysu! Przeciętny Polak miesięcznie umieszcza w śmietniku przynajmniej 4 kg żywności. W skali roku na każde gospodarstwo domowe przypada nawet 200 kg śmieci spożywczych, kóre można byłoby wykorzystać!" - oto cytat z książki, który choć abstrakcją trąci to w statystykach poparcie znajduje. I czuję, że to był jeden z głównych motywów powstania tej lektury, bo pierwsze pięć rozdziałów poświęconych jest rozsądnym zakupom, oszczędnemu gotowaniu, zero waste w sprytnym wydaniu, sprawdzonym sposobom na to i tamto oraz zarządzaniu czasem. Dostajemy kompleksowy organizer kuchennej, ale i pozakulinarnej rzeczywistości. Nie jest to więc książka kucharska z tych typowych, ale z tych, które rzucają nowe światło, choć i przetestowane przez wielu ze sobą niesie. Do tego świadomość budzi, przypominając z troską o środowisku, ale i naszych portfelach, którym czasem warto dać odetchnąć. Okazuje się, że wciąż możemy coś w te materii zrobić. Głodni już wiedzy i aromatów różnorodności? Otwierajcie lodówki, będziemy kucharzyć rozsądnie, wykorzystując wszystko co tam mamy. Może kotleciki warzywne z tego co po rosole zostało otulone jogurtowym sosem, bliskowschodnia szakszuka, z tego co akurat pod ręką, zupa kryzysowa po meksykańsku z puszkowych resztek lub prosty fit sernik z kokosową nutą? Stop, bo burczy mi w brzuchu. Sami przyznajcie, że brzmi pysznie. To pomysłów skrzynia na pory wszelkie - śniadania, obiady i kolacje, a wszystko okraszone wskazówkami - jak mądrzej, ciekawiej, bardziej ekonomicznie, a przy tym bezwysiłkowo. Garść korzyści i przyjemnie tu całkiem. Sto siedemdziesiąt przepisów podanych przejrzyście i w szczegółach dostajemy. Mamy podaną ilość porcji jaką uzyskamy przy danej składników liczbie. Jest dużo warzyw, owoców, choć i spory gryz mięsa się znajdzie :) Dla każdego więc. Wszystkie potrawy szybkie i pozwalające na wykorzystanie domowych składników do ostatniego okruszka, obierki czy liścia. Język przystępny, interesujący i kubki smakowe wyostrzający. Zdarzają się i fotografie, a to już dla mnie za dużo. Ślinianki szaleją :D Forma graficzna, na zewnątrz i w środku, energetyczna, dzięki pomarańczowo-czarnej, ale i fioletowej kolorystyce. Nic tylko brać w dłonie, fartuszek zakładać i za pichcenie się zbierać. Zmieniamy swoją wiosnę na zdrowszą? Chciałabym tego dla siebie i bliskich swoich. Chciałabym tego dla Was, bo jak mówią "jesteś tym, co jesz", tylko tak często umyka nam to w pędzie. GOTUJ SMART! CZAS START! :D Ale mi się zrymowało😂 Bo na co mamy czekać?
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
28-03-2023 o godz 23:25 przez: violetowykwiat
Co mogę powiedzieć o tej pozycji? To książka kucharska inna niż wszystkie. W zasadzie to w poradnik wzbogacony o przepisy kulinarne. Jej autorka – dyplomowany dietetyk kliniczny i biotechnolog wprowadza czytelnika w fascynujący świat kuchennych inspiracji. Przyjrzyjmy się najpierw okładce i całej warstwie graficznej książki. Za zdjęcia potraw odpowiada mąż Autorki, który z zawodu jest fotografem. Okładka w kolorze dojrzałych cytrusów wzmaga apetyt. Głodni? Bo ja bardzo:) Książka pełna jest przepisów na dania zgodne z filozofią less waste, okraszone ciekawostkami i pomysłami na to jak gotować smacznie i ekonomicznie. W czasach gdy inflacja dobiega do 20% i nic nie zapowiada, że zwolni, warto przyjrzeć się temu w jaki sposób korzystamy z zapasów w naszej spiżarce. Dla dobra własnego i dla dobra środowiska. Czym jest idea less waste? To wykorzystywanie do maksimum tego co już mamy, bez marnowania, wyrzucania i tym samym generowania niepotrzebnych śmieci (ang. waste- trwonić, marnotrawić) Z książki Makarowskiej nauczymy się jak niskim kosztem upiec pyszny i zdrowy chleb na zakwasie, jak kupować mądrze i jak wykorzystywać do ostatniego okruszka produkty żywnościowe. Z których przepisów skorzystam na pewno? Na pewno zrobię sałatkę śledziową z ziemniakami, upiekę chleb ziemniaczany a także poeksperymentuję z mieszankami przyprawowymi. Co ważne przepisy które zebrała tu autorka są nie tylko łatwe w przygotowaniu co złożone z produktów które każdy z nas ma w swojej lodówce. Ziemniaki, warzywa korzeniowe i kapustne, nabiał, resztki warzyw czy wędlin mogą być podstawą wyśmienitego dania. Wiedzieliście o tym, że ziemniaki na ciepło bardzo podnoszą poziom glukozy we krwi i mogą być niewskazane dla osób zmagających się z insulinoopornością i cukrzycą? Za to te schłodzone w lodówce są już lepiej przyswajalne przez organizm który ma problem z przetwarzaniem skrobi i węglowodanów prostych. Oprócz przepisów i ciekawostek ze świata kuchni, autorka serwuje nam szczyptę przydatnych porad z zakresu organizacji czasu, oszczędzania energii czy wykorzystywania resztek. Wielu rzeczy nie musimy kupować ponieważ możemy zrobić je sami. Ja na pewno skorzystam z porad na wyhodowanie warzyw w resztek, tym bardziej, że ceny nasion w tym sezonie są horrendalne. Powiem szczerze, że jestem zachwycona tym poradnikiem i polecam go każdemu komu zależy na prowadzeniu domu w sposób ekonomiczny, zrównoważony i z pomysłem. Myślę, że powinni go przeczytać również wyznawcy ideologii freeganizmu. Przekonali by się, że można kupować z głową i aby być eko czy less waste niekoniecznie trzeba sięgać do śmietników. Musicie mieć ten poradnik, bo jest wyjątkowy.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez empik.

O autorze: Magdalena Makarowska

Zobacz także

Inne z tego wydawnictwa Co cię zabije
4.6/5
27,59 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Będziesz moja
4.5/5
26,36 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Mroczne jezioro
4.5/5
27,03 zł
Megacena

Klienci, których interesował ten produkt, oglądali też

Podobne do ostatnio oglądanego