Jedz pysznie bez pszenicy (okładka  miękka)

Sprzedaje empik.com : 24,66 zł

24,66 zł
39,90 zł porównanie do ceny sugerowanej przez wydawcę
Odbiór w salonie 0 zł
Wysyłamy w 1 dzień rob.

Sprzedaje Inbook : 40,27 zł

Wszyscy sprzedawcy

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy Moja biblioteka

Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.

Coraz więcej osób ma problem z trawieniem pszenicy i zmaga z różnymi chorobami – alergią, nietolerancją pokarmową, celiakią. W takich sytuacjach najlepszym lekarstwem okazuje się dieta eliminacyjna. Nie jest jednak łatwo tak komponować posiłki, gdy trzeba usunąć z talerza to, co dotąd wydawało się niezbędne, a unikanie wszechobecnego glutenu, który pojawia się dosłownie wszędzie, nawet w wędlinach, kostkach rosołowych, keczupie i… batonach czekoladowych, wydaje się ekstremalnie trudne.

A gdy jeszcze przydałoby się trochę schudnąć… osiągnięcie odpowiedniej wagi i samopoczucia bez drakońskich wyrzeczeń wydaje się niemal nieosiągalne. Jednak nic nie jest niemożliwe. Dietetyczna hedonistka i zwolenniczka zdrowego i przede wszystkim pysznego jedzenia zna sposób na to, jak schudnąć, jedząc smacznie, do syta i bez glutenu!

W tym poradniku można znaleźć nie tylko praktyczny program odchudzania na osiem tygodni wraz z listami zakupów, ale i  wiele pożytecznych informacji na temat diety bezglutenowej i zdrowego odżywiania w ogóle. Dodatkowym bonusem jest szczegółowa lista dodatków do żywności – które z nich są nieszkodliwe, a których należy unikać.


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

ID produktu: 1103328532
Tytuł: Jedz pysznie bez pszenicy
Autor: Makarowska Magdalena
Wydawnictwo: Wydawnictwo Feeria
Język wydania: polski
Język oryginału: polski
Liczba stron: 376
Numer wydania: I
Data premiery: 2015-02-04
Rok wydania: 2015
Forma: książka
Okładka: miękka
Wymiary produktu [mm]: 27 x 212 x 168
Indeks: 16072817
średnia 4,3
5
26
4
5
3
9
2
0
1
1
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
20 recenzji
Kolejność wyświetlania:
Od najbardziej wartościowych
Od najbardziej wartościowych
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najpopularniejszych
Od najwyższej oceny
Od najniższej oceny
5/5
02-11-2015 o godz 13:50 przez: aduleq | Zweryfikowany zakup
Ponieważ sama jestem dietetykiem, to wiele informacji nie było dla mnie nowością. nie mniej jednak- zebrana jest w tej książce skarbnica wiedzy. książka jest idealna dla kogoś kto potrzebuje niezbędnych informacji, nie tylko dla osób z nietolerancją pszenicy, alergią, celiakią.. kilka przepisów jest naprawdę niesamowitych i sama zamierzam je wypróbować w swojej kuchni! poza tym książkę łatwo się czyta, napisana jest językiem dla każdego, dla kogoś kto chce uzupełnić swoją wiedzę dietetyczną, dla mojej i Twojej mamy, która chce oderwać się od życia codziennego i chce coś zmienić w swoim życiu, dla babci. dla mnie rewelacja! dawno nie czytałam tak fajnej książki :) polecam dla każdego.
Czy ta recenzja była przydatna? 1 0
11-03-2015 o godz 06:43 przez: Koala | Zweryfikowany zakup
Bardzo fajna pozycja dla każdego kto chce być zdrowym i wyeliminować pszenicę ze swojego menu. Książka nie tylko dla osób z chorobą trzewną czy nietolerujących glutenu ale również dla tych którzy wolą zamienić niezdrowy gluten na pyszne i zdrowe potrawy bez glutenu np. z maki orzechowej, kasztanowej, ryżowe, sojowej i wiele innych. Przepisy są bardzo poste do przygotowania nawet dla tych którzy nie gotowali do tej pory i bardzo pyszne. To moja 4 książka tej autorki i nie zawiodłam się.
Wypróbowałam już kruche ciasteczka i chleb - pyszne!!! Książka ładnie opracowana, dużo zdjęć na stałe zagościła w mojej kuchni.
Jedynym minusem jest kolor czcionki w niektórych fragmentach, który trudno się czyta oraz sklejenie grzbietu, który po czasie rozkleja się i każda kartka jest osobno, szkoda.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
02-01-2016 o godz 19:45 przez: Justyna Piotrzkowska | Zweryfikowany zakup
Jestem na diecie bezglutenowej od 5 lat i brakowało mi już pomysłów na urozmaicenie diety. Ta książka okazała się strzałem w 10! Jest dużo świetnych propozycji, porad, ciekawych informacji a wszystko to jest okraszone smacznymi zdjęciami. Polecam książkę każdemu, nie tylko bezglutenkom z konieczności ale również tym, którzy chcą się zdrowo odżywiać;)
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
12-12-2015 o godz 15:44 przez: Dorota | Zweryfikowany zakup
Bardzo dobra książka kucharska dla osób będących na diecie. mnóstwo fajnych i łatwych przepisów, porad oraz ośmiotygodniowa dieta z przepisami na śniadania, obiady, kolacje.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
27-12-2015 o godz 21:51 przez: koala | Zweryfikowany zakup
Pyszne przepisy, sporo informacji dodatkowych, przepisy na chleb latwe i smaczne. Dieta rozpisana przystepnie, a lista zakupow po kazdym tygodniu to fajna sprawa
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
4/5
19-02-2018 o godz 19:47 przez: Magdalena Mościńska | Zweryfikowany zakup
Sięgnęłam po tą książkę, zaraz po "Kuchni bez pszenicy" Williama Davisa. Prosto napisana, ładny papier, dużo zdjęć, ciekawe przepisy.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
24-11-2015 o godz 10:28 przez: kati | Zweryfikowany zakup
Super przepisy, fajne informacje. Kolejna książka tej autorki w moim domu i kuchni. Polecam
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
05-04-2024 o godz 19:33 przez: Danuta | Zweryfikowany zakup
Doskonałe zestawy dla całej rodziny.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
3/5
12-09-2022 o godz 15:52 przez: Zuzanna | Zweryfikowany zakup
W połowie niezjadliwe rzeczy..
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
10-12-2017 o godz 15:35 przez: Marta Tarasiewicz | Zweryfikowany zakup
Świetna pozycja. Polecam
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
20-12-2022 o godz 08:36 przez: kropka | Zweryfikowany zakup
Rewelacja
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
21-02-2015 o godz 21:10 przez: Lucyna Tomoń
O glutenie ostatnio w Polsce coraz głośniej. Gwiazdy krzyczą, że dzięki niemu chudną i zmieniają rysy twarzy, reklamy wołają, że ich produkt od dziś nie ma w sobie glutenu (mam tu na myśli pewne popularne płatki kukurydziane. Drogi Czytelniku, nie daj się zrobić w jajo. W kukurydzy glutenu nigdy nie było :)), internet woła, że gluten nam szkodzi. Przeciętny zjadacz chleba (pszennego-z glutenem) dawno już się w tym pogubił. Jeść, czy nie jeść? I czy w ogóle możliwe jest życie bez mąki?
Autorka książki "Jedz pysznie bez pszenicy", dietetyczka z wieloletnim stażem próbuje przekonać, że gluten odpowiada za naszą otyłość. I nie tylko osoby chore na celiakię (nietolerancja glutenu) powinny wyeliminować go z diety. W pierwszych rozdziałach wyjaśnia, czym naprawdę jest gluten i gdzie go znajdziemy. W logiczny, wydaję mi się, sposób przedstawia gluten, jako (najczęściej) bardzo przetworzoną żywność. Wysoko przetworzona pszenica, z której powstaje dzisiejszy chleb, najczęściej głęboko mrożony, zawiera go bardzo dużo. Glutenowa papka daje tylko chwilowe uczucie sytości, bardzo szybko się trawi, dostarczając nam energii na krótko i może odkładać się w jelitach, co w przyszłości może być przyczyną na przykład raka. Dalej autorka objaśnia, jakie jeszcze produkty znajdują się w naszej diecie i bardzo nam szkodzą. Ogromne ilości soli, rafinowanego białego cukru, chemicznych ulepszaczy, poprawiaczy smaku, mięso, którego zanim trafiło do parówki, nie podalibyśmy nawet naszemu psu... Wydaje mi się, że pierwsze strony "Jedz pysznie bez pszenicy" mogą czytelnika nieźle nastraszyć. Ale spokojnie. Autorka przeprowadzi nas zaraz przez zawiłą listę produktów-zamienników, które powinny znaleźć się w naszej diecie. Po kolei pokaże które kasze z powodzeniem zastąpią chleb na śniadanie, jakie warzywa i owoce poprawią nie tylko nasze zdrowie, ale również samopoczucie. Dokładnie opisuje również czym zastąpić rafinowany biały cukier, który może być dla nas równie groźny jak gluten, a także jak solić mniej i czym "leczyć" niektóre dolegliwości.
W książce znalazła się również ośmiotygodniowa dieta, doskonale rozpisana, łącznie z przepisami i listami zakupów na każdy tydzień.
Nie, to nie jest, jak mogłoby się wydawać, lament nawiedzonej kobiety, która dietą bez glutenu, mięsa, jajek i mleka próbuje obronić świat przed otyłością. To dobrze napisany poradnik dla osób, które czują, że mimo iż słodycze i chipsy omijają szerokim łukiem, wcale nie czują się zdrowsze, a przede wszystkim...wcale nie chudną. "Jedz pysznie bez pszenicy" z powodzeniem może służyć jako przewodnik po, jak się okazuje, wcale nie takim strasznym, świecie, z którego należy wyeliminować białą mąkę. Nie oznacza to wcale zupełnej rezygnacji z wypieków! Książka jest doskonałym źródłem inspiracji na przepisy nie tylko bezglutenowe, ale również po prostu zdrowe. Co ciekawe, znajdziemy tu także rozdział poświęcony domowym wędlinom. Mięsożercy! Nie ma zatem strachu, nikt nie zabierze Wam schabowego! Może jedynie trochę go odchudzi :)
Sama od dwóch miesięcy z powodzeniem stosuję dietę bezglutenową. Nie oznacza to dla mnie jednak zupełnej rezygnacji z mąki, łatwo ją zastąpić (o czym przeczytacie w "Jedz pysznie bez pszenicy") otrębami, kaszami, kukurydzą czy nawet fasolą. Rezygnacja z glutenu oznaczała dla mnie przede wszystkim wyrzucenie z jadłospisu wysoko przetworzonej żywności. Magdalena Markowska przekonuje, że da się dzięki temu nie tylko przedłużyć sobie życie, ale również schudnąć. Potwierdzam! Niestety, mimo eliminacji glutenu, przetworzonej żywności i rafinowanego cukru, ciągle mam skłonności do podjadania. Naturalnie, nie sięgam wtedy po tabliczkę czekolady, czy paczkę chipsów, ale nie jestem również przekonana co do tego, że moją chęć na słone przekąski zaspokoi surowa marchewka...Z pomocą przyszła mi autorka książki, która na ostatnich stronach podaje cudowne przepisy na słodkości bez glutenu, cukru i poczucia winy. Dotychczas przygotowałam już kilka jej przepisów, najbardziej przypadły mi jednak do gustu kruche ciastka z sezamem (str. 309). Zdjęcie obok. I co najważniejsze. Autorka w swoich przepisach nie używa składników drogich i trudno dostępnych. W moich ulubionych ciasteczkach nie ma nic, czego nie znajdziecie u siebie w kuchni. Mąka pszenna zastąpiona jest mąką kukurydzianą, cukier miodem, a tłuszcz, tłuszczem (lub gęstym mlekiem) kokosowym, który znajdziecie dzisiaj w każdym większym markecie.
"Jedz pysznie bez pszenicy" od kilku dni wertują u mnie w domu wszyscy. Ze smakiem i ciekawością. Dieta bez glutenu przestaje być jedynie dietą, zaczyna być naszym całkowitym sposobem żywienia. I jako najlepszą rekomendację książki mogę powiedzieć, że czujemy się o niebo lepiej niż wcześniej!
Czy ta recenzja była przydatna? 2 1
5/5
06-02-2015 o godz 11:24 przez: ALUSIA
od dawna jestem fanką poradników z serii " Jedz pysznie..." Z niecierpliwością czekałam na nowy i się nie zawiodłam. najbardziej cieszy mnie fakt, że nie jest on tylko skierowany do osób z celiakią ale do wszystkich, którym zależy na zdrowym odżywianiu!
Autorka przekonuje dość sugestywnie dlaczego warto odpuścić sobie pszenne gnioty i komercyjne wypieki pełne konserwantów i w dość dostępny dla polskiej kuchni sposób przedstawia pomysły jak zastąpić je w diecie DLA CAŁEJ RODZINY. Moja rodzina od dawna odżywia się tym sposobem dzięki wcześniejszym publikacjom i czujemy się naprawdę wspaniale. Polecam dla wszystkich zainteresowanych nie tylko odchudzaniem ale też zdrowym odżywianiem
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
30-10-2019 o godz 00:00 przez: ŻannaAdamecki | Empik recenzuje
Dieta eliminacyjna to obecnie temat na topie. Chciałam dowiedzieć się o niej czegoś więcej, a ta książka jest świetnym źródłem inofrmacji. Autorka, Magdalena Makarowska to bardzo znany i ceniony dietetyk w Warszawie. Specjalizuje się głownie w temacie insulinooporności, który mnie również dotyczy. Z czasem zdobyłam wszystkie jej książki, które są dla mnie pomocą, a także inspiracją. Zahacza również o odżywianie dzieci, gdyż sama posiada 9-letnią córkę, a ja 8-letnią, może dlatego tak bardzo mnie to zainteresowało. Jej książki są zdecydowanie warte zakupu, a wiedza, jaką przekazuje oraz rady - bezcenna.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
06-01-2017 o godz 15:33 przez: w-sekrecie.pl
Książka Magdaleny Makarowskiej okazała się dla mnie prawdziwym odkryciem. Od jakiegoś czasu interesuję się zdrowym odżywianiem i na co dzień coraz większą uwagę zwracam na to, co ląduje na moim talerzu. Lektura tej książki pozwoliła mi znacząco poszerzać moją wiedzę w tym zakresie, a przede wszystkim stała się rozwiązaniem kilku moich problemów. Dzięki niej dowiedziałam się między innymi dlaczego po niektórych posiłkach nie czuję się dobrze i jakich produktów powinnam unikać. Wprowadziłem te zasady w życie i faktycznie poprawa jest już widoczna.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
13-02-2015 o godz 16:05 przez: Wiktoria Miłek
Jesteśmy skazani na dietę bez pszenicy ze względu na chorobę w rodzinie, zawsze szukałam czegoś alternatywnego dla dań z pszenicy i miałam zamiar omijać gotowe produkty bezglutenowe. Ta książka otworzyła mi oczy na wiele nowych aspektów i możliwości . Polecam ją nie tylko dla osób z celiakia ale dla wszystkich którym zależy na zdrowym odżywaniu:) porady w książce pomagają zastosować zdrowe posiłki dla całej rodziny. gorąco polecam!
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
05-12-2015 o godz 00:00 przez: Alicja Koraszewska | Empik recenzuje
Ostatnio coraz baczniej zaczęłam przyglądać się diecie bezglutenowej, zauważyłam, że lepiej się czuję po produktach nie zawierających glutenu. Tymczasem w książce Magdaleny Makarowskiej znalazłam wszystkie interesujące mnie informacje i aspekty diety bezglutenowej. Książka jest ciekawie wydana, nie tylko ładnie się prezentuje ale i pomaga dowiedzieć się jak wygląda życie bez glutenu i ile może ono przynieść korzyści.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
05-03-2015 o godz 00:00 przez: leyale
Moja pierwsza pozycja Magdy Makarowskiej i kolejna o diecie bez pszenicy. Książka zawiera mnóstwo przepisów na potrawy - od sytych dań po przekąski i coś co jest dla mnie chyba najważniejsze - słodkości. Książka, która przekonała mnie, że słodkości ze sklepowych półek są niczym w porównaniu ze zdrowymi przekąskami zrobionymi własnymi rękoma. Polecam!
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
1/5
09-03-2021 o godz 21:26 przez: magda ambroziak
Nie mam ksiazki ale sama okladka i opis wprowadza mnie w dezorientacje, jesli bez pszenicy to bez pszenicy jesli bez glutenu to be glutenu bo zyto zawiera gluten prawda? Mozna moec alergie na pszenice ale nie na gluten...
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
22-07-2015 o godz 11:45 przez: Joanna Macewicz
Jestem bardzo zadowolona z zakupu. Książka ma ciekawy wstęp, zawierający dużo przydatnych informacji. Przepisy są proste, zdrowe, bardzo smaczne, zaproponowana dieta działa :) Dodatkowo książka jest bardzo ładnie wydana.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
Więcej recenzji
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez empik.

O autorze: Magdalena Makarowska

Zobacz także

Inne z tego wydawnictwa Co cię zabije
4.6/5
27,59 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Będziesz moja
4.5/5
26,36 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Mroczne jezioro
4.5/5
27,03 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Manga krok po kroku
4.7/5
41,99 zł
Megacena

Klienci, których interesował ten produkt, oglądali też

Podobne do ostatnio oglądanego