Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 1. Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych (okładka  miękka, wyd. 06.2016)

Sprzedaje Matfel : 43,98 zł

43,98 zł
Poczta 15,99 zł
Przewidywana wysyłka w 1 dzień rob.

Sprzedaje PROGMAR ksiazki-medyczne : 52,29 zł

Sprzedaje dvdmax : 52,32 zł

Wszyscy sprzedawcy

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy Moja biblioteka

Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.

Może Cię zainteresować

Zbiór ćwiczeń „Planowanie i ocena żywienia” to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Każdy rozdział ćwiczeń poprzedzony jest krótkim teoretycznym wstępem, który pozwala na szybkie usystematyzowanie wiedzy z zakresu żywienia człowieka. Zamieszczone w dalszej części ćwiczenia utrwalają nabyte umiejętności z planowania i oceny żywienia.

Na końcu rozdziałów zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC wyjaśniający trudniejsze terminy użyte w zadaniach.

Ćwiczenia ze względu na dużą objętość materiału, zostały podzielone na dwie części:
Pierwsza część ćwiczeń obejmuje następujące tematy: składniki pokarmowe i ich źródła, wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie organizmu człowieka, przemiany składników pokarmowych w organizmie człowieka oraz normy żywienia.
Druga część to ćwiczenia z planowania i oceny żywienia uwzgledniające pozostałe tematy: grupy żywności, zamienność produktów w grupach, zasady racjonalnego żywienia, zasady planowania jadłospisów, żywienie różnych grup ludności, obliczanie wartości energetycznej i odżywczej potraw, ocena żywienia, wegetarianizm oraz alternatywne sposoby żywienia.

Ćwiczenia uczą zasad racjonalnego żywienia, zachęcają do oceny własnego sposobu odżywiania się i unikania niebezpieczeństw zdrowotnych jakimi są współczesne choroby cywilizacyjne.


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

ID produktu: 1126128603
Tytuł: Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 1. Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Autor: Kowalska Joanna Ewa
Wydawnictwo: Wydawnictwo Format AB
Język wydania: polski
Język oryginału: polski
Liczba stron: 136
Numer wydania: I
Data premiery: 2016-06-14
Rok wydania: 2016
Data wydania: 2016-06-14
Forma: książka
Okładka: miękka
Wymiary produktu [mm]: 10 x 220 x 110
Indeks: 19828305
średnia 4,8
5
5
4
1
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
2 recenzje
Kolejność wyświetlania:
Od najbardziej wartościowych
Od najbardziej wartościowych
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najpopularniejszych
Od najwyższej oceny
Od najniższej oceny
5/5
29-12-2023 o godz 10:07 przez: Anonim | Zweryfikowany zakup
Dobra książka
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
27-10-2020 o godz 07:20 przez: Grażyna Gancarek | Zweryfikowany zakup
Polecam
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez .

Zobacz także

Inne z tego wydawnictwa Zb. zadań i pytań z Olimpiady Wiedzy o żywieniu Opracowanie zbiorowe
5/5
42,98 zł
Inne z tego wydawnictwa Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez... cz.2 Opracowanie zbiorowe
0/5
71,98 zł
Inne z tego wydawnictwa Zb. zadań i pytań z Olimpiady Wiedzy... 2015-2019 Opracowanie zbiorowe
5/5
45,98 zł
Inne z tego wydawnictwa Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez.. HGT.08. Opracowanie zbiorowe
0/5
64,98 zł

Podobne do ostatnio oglądanego