Wolni od glutenu (okładka  miękka, wyd. 06.2016)

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń

Produkt niedostępny

Dodaj do listy Moja biblioteka

Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.

Może Cię zainteresować

Książka "Wolni od glutenu" doktora Alessio Fasano, światowej sławy specjalisty, profesora wizytującego na wydziale medycznym Uniwersytetu Harvarda i założyciela Ośrodka Badań nad Celiakią w Massachusetts General Hospital w Bostonie, przedstawia najnowsze osiągnięcia w badaniach naukowych i w metodach leczenia, jak również objaśnia ich znaczenie szybko rozrastającemu się gronu odbiorców. Ten przełomowy przewodnik stanowi bezcenną pomoc zarówno dla tych, którzy dopiero niedawno zostali zdiagnozowani, jak i dla osób od dawna już borykających się z problemem glutenu oraz dla każdego, kto podejrzewa, że gluten ma negatywny wpływ na jego życie.

Autor książki odróżnia fakty naukowe od narosłych mitów, tłumaczy najnowsze wyniki badań, procedury diagnostyczne, a także zalecenia dietetyczne i lecznicze, tym samym umożliwiając odbiorcom podjęcie decyzji najlepszych dla siebie samych oraz dla członków ich rodzin.

W książce opisano wpływ glutenu na takie symptomy, jak depresja, niepokój czy "zamglenie umysłu", jak również na pewne zaburzenia behawioralne, między innymi spektrum zaburzeń autystycznych (ASD) i schizofrenię. Inne szczególnie warte uwagi fragmenty omawiają:
  • różnice między celiakią,
  • nadwrażliwością na gluten i alergią na pszenicę
  • najwłaściwsze, aktualne sposoby radzenia sobie z dolegliwościami związanymi z glutenem u konsumentów w każdym wieku
  • praktyczne rady, jak radzić sobie w kuchni bezglutenowej, jak czytać informacje na produktach i jak zdrowo i bezpiecznie funkcjonować w świecie pełnym ukrytych źródeł glutenu
  • psychologiczne znaczenie diagnozy i jej wpływ na rodzinę chorego
  • przełomowe badania dotyczące profilaktyki i leczenia
  • godne zaufania i rzetelne źródła informacji dla pacjentów, rodziców i lekarzy
  • przepisy na prawdziwe, bezglutenowe potrawy kuchni włoskiej, stosowane w domu doktora Fasano.

Od wydawcy:

"Komu szkodzi gluten? Jak to sprawdzić? Jak żyć bez glutenu? Doktor Alessio Fasano w fachowy, a jednocześnie przystępny i ciekawy sposób rozwiewa wszelkie wątpliwości. Polecam tę książkę wszystkim osobom, które chcą uporządkować i pogłębić swoją wiedzę na temat celiakii, alergii i nadwrażliwości na gluten".
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej

"Wiele osób wciąż nie dowierza, że nadwrażliwość na gluten może prowadzić do różnych dolegliwości i schorzeń, w tym nawet ciężkich zaburzeń neurologicznych, chorób mięśni, stawów, czy skóry, również u osób bez celiakii. Doktor Fasano, najwybitniejszy „ekspert od glutenu” na świecie w swojej książce, a także podczas wykładów dla dietetyków i lekarzy, w których uczestniczyłam, wyjaśnia kontrowersje, przedstawia dostępne metody diagnostyczne i obala mity związane z glutenem".
przewodnicząca Rady Naukowej Fundacji Wiemy Co Jemy Nauka i Edukacja Społeczna dla Zdrowia


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

ID produktu: 1120768472
Tytuł: Wolni od glutenu
Autor: Fasano Alessio , Flaherty Susan
Wydawnictwo: Wydawnictwo Druga Strona
Język wydania: polski
Język oryginału: angielski
Liczba stron: 300
Numer wydania: I
Data premiery: 2016-06-02
Rok wydania: 2016
Data wydania: 2016-06-02
Forma: książka
Okładka: miękka
Wymiary produktu [mm]: 40 x 214 x 147
Indeks: 19080499
średnia 4,6
5
13
4
4
3
0
2
1
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
7 recenzji
Kolejność wyświetlania:
Od najbardziej wartościowych
Od najbardziej wartościowych
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najpopularniejszych
Od najwyższej oceny
Od najniższej oceny
5/5
07-04-2020 o godz 12:48 przez: Monika | Zweryfikowany zakup
Książka jest naprawdę świetna. Polecam ja z całym sercem osobą, które zaczynają swoją przygodę z dieta bezglutenowa. Ma łatwy i zrozumiały przekaz a przede wszystkim jest wciągająca. Ma wiele cennych informacji, gdybym przeczytała ją na początku mojej przygody z dieta bezglutenowa ze względow medycznych byłoby mi o wiele łatwiej. Zawiera różnego rodzaju przepisy, podpowiedzi jak przeorganizować kuchnie, jakie zakupy zrobić na początku czego używać a czego nie, jak zamawiać w restauracjach o co pytać by nasz posiłek był bezpieczny.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
29-05-2019 o godz 12:36 przez: Wioleta Bożym | Zweryfikowany zakup
Książka w prosty sposób przedstawia czym jest gluten i z czym wiąże się jego spożywanie. Przedstawia problematykę tematu w bardzo przystępny sposób. Łatwo się czyta. Polecam każdemu kto potrzebuje porady w temacie glutenu.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
09-08-2016 o godz 10:03 przez: Anetta Lewicka | Zweryfikowany zakup
Pozycja godna polecenia. Szerokie spojrzenie na celiakię, jej przyczyny oraz powikłania w przypadku nieprzestrzegania diety...
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
10-06-2016 o godz 15:49 przez: Ewson | Zweryfikowany zakup
ciekawie opisana, bardzo szybko sie czyta. problemy celiakii wyjasnione w łatwy i zrozumiały sposob.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
27-02-2018 o godz 16:26 przez: Izabela | Zweryfikowany zakup
towar Bez zastrzeżeń, transakcja przebiegła szybko! Obsługa w sklepie rewelacja!
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
29-08-2021 o godz 13:54 przez: Monika hajduk | Zweryfikowany zakup
Ok.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
20-11-2016 o godz 12:26 przez: NITSCHKA
Jest to książka zarówno dla pasjonata, jak i pacjenta - każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Jest to swojego rodzaju podręcznik, stanowiący kompendium wiedzy na temat celilaki i chorób wywoływanych przez gluten napisany przez prekursora badań nad celiakią. Książka cechuje się przyjemnym językiem i mimo momentalnych trudności, czyta się bardzo sprawnie.
cała recenzja : http://tluszczunadchodze.blogspot.com/2016/11/wolni-od-glutenu-recenzja.html
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0

Zobacz także

Podobne do ostatnio oglądanego