Od lekarza do kucharza (okładka  twarda, wyd. 01.2023)

Sprzedaje empik.com : 60,99 zł

60,99 zł
Odbiór w salonie 0 zł
Wysyłamy w 1 dzień rob.

Sprzedaje Bookland : 65,57 zł

Wszyscy sprzedawcy

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy Moja biblioteka

Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.

Uaktualnione i rozszerzone wydanie 2023!

Od lekarza do kucharza jest książką medyczno-kucharską dla alergików, otyłych, reumatyków, sercowców, cukrzyków, chorych z rakiem, dzieci , dorosłych, niemowląt a także zdrowych, którzy nie chcą chorować, chcą żyć długo i w dobrej formie. Książka przemyca wiedzę medyczną o jedzeniu do kuchni. Wyjaśnia zawiłości łączenia składników pokarmowych, przełożenia ich doboru do utrzymania lub utraty zdrowia. Omawia przydatność i zastosowanie każdej grupy pokarmowej włącznie z przepisami. Uczy jak przygotować popularne potrawy bez mąki pszennej, cukru, mleka i innych składników szkodliwych z różnych powodów.

W książce znajdziesz odpowiedzi na to:

  • jak dać sobie radę z przygotowaniem zdrowych dań,
  • dlaczego powszechnie uprawiana pszenica szkodzi zdrowiu i jakie zboża warto spożywać,
  • jak właściwie żywić dzieci,
  • jakie tłuszcze spożywać, w jakiej postaci i dlaczego,
  • jakie warzywa i dlaczego warto spożywać i jak je podawać,
  • jakie mięso warto spożywać i w jakiej postaci,
  • czym słodzić i jakie desery są zdrowe,
  • co pić i co z winem (dobre czy złe),
  • jak można się samemu odchudzić i pozbyć pszennego brzucha,
  • blisko 30 porad zdrowotnych dotyczących stylu życia.

"Wyjaśnianie każdemu z osobna, jak ma gotować i komponować posiłki, zabiera mi bardzo dużo czasu - i nadwyręża moją krtań, która została wcześniej zniszczona przewlekłymi procesami zapalnymi na tle szkodliwego działania pokarmów oraz alergii na grzyby i roztocza w przeszłości, gdy o chorobach alergicznych nic nie wiedziałam. W trakcie jej pisania doszłam do wniosku, że przeznaczenie tej książki jest dla szerszego grona, nie tylko dla alergików. To książka dla wszystkich chorujących. Dla tych, którzy nie chcą chorować ani teraz, ani na tzw. starość. I chcą dożyć sędziwego wieku w sprawności fizycznej i intelektualnej."
dr n. med. Danuta Myłek

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

ID produktu: 1492598419
Tytuł: Od lekarza do kucharza
Autor: Myłek Danuta
Wydawnictwo: Wydawnictwo PROGRES Kutno
Język wydania: polski
Numer wydania: I
Data premiery: 2023-01-01
Data wydania: 2023-01-01
Forma: książka
Okładka: twarda
Wymiary produktu [mm]: 210 x 10 x 140
Indeks: 70738285
średnia 5
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez empik.

O autorze: Myłek Danuta

Alergie
okładka  miękka, wyd. 06.2010
3.6/5
(3,7/5) 1 recenzja

Zobacz także

Klienci, których interesował ten produkt, oglądali też

Podobne do ostatnio oglądanego