Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Książka, na którą czekali wszyscy fani Łukasza Łuczaja.
Fenomenalny przewodnik po świecie jadalnych roślin, prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko. Siergei Boutenko odkrywa przed czytelnikiem korzyści zdrowotne nowego trendu w żywieniu, który szturmem zdobywa salony i prestiżowe restauracje.
Zbieractwo i wykorzystywanie do przygotowywania posiłków tego, co rośnie w naszych ogródkach, pobliskich lasach czy przy polny ścieżkach, to nie tylko zdrowa, ale i smaczna pasja, która dodatkowo pomaga planecie, wpisując się w trend „zero waste”. W tym bogato ilustrowanym przewodniku znajdziesz wszystkie wskazówki niezbędne do tego, aby zidentyfikować, zebrać i przyrządzić 60 jadalnych dzikich roślin, które rosną tuż niedaleko. Autor przedstawia podstawowe zasady bezpiecznego zbierania dzikiej żywności, omawia trujące rośliny, protokół identyfikacji jadalnych roślin, etykietę ich zbierania i metody konserwacji, które pozwalają ją przechowywać i dłużej cieszyć się jej zdrowotnymi aspektami.
Znalazło się tu także 67 przepisów na niezwykle odżywcze zielone koktajle, sałatki, dressingi do sałatek, pasty, krakersy, dania główne, soki i słodycze, które przygotujesz z chwastów, jagód, korzonków i liści oferowanych przez inspirujący świat flory łąk, lasów i trawników.
Oszczędność pieniędzy, ekonomiczna samowystarczalność, zdrowszy tryb życia i niepowtarzalne doznania smakowe to tylko niektóre z trwałych korzyści wypływających z żywienia się lokalnymi dzikimi roślinami jadalnymi.
Zainspiruj się poszukiwaniami Siergieja Boutenko i odkryj, że twoje najbliższe podwórko jest pełne darmowego, zdrowego jedzenia.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
ID produktu: | 1478798882 |
Tytuł: | Dzika spiżarnia. Wykorzystaj dary lasu, łąki i ogrodu |
Autor: | Boutenko Sergei |
Tłumaczenie: | Szelichowska-Kiziniewicz Marta |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Kobiece |
Język wydania: | polski |
Liczba stron: | 312 |
Numer wydania: | II |
Data premiery: | 2024-06-05 |
Data wydania: | 2024-06-05 |
Forma: | książka |
Okładka: | miękka |
Wymiary produktu [mm]: | 205 x 20 x 145 |
Indeks: | 70357110 |
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Dzika spiżarnia. Wykorzystaj dary lasu, łąki i ogrodu
Książka, na którą czekali wszyscy fani Łukasza Łuczaja.Fenomenalny przewodnik po świecie jadalnych roślin, prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko. Siergei Boutenko ...