Autor: |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Buchmann |
Data premiery: | 2014-09-24 |
Liczba stron: | 272 |
Autor: | Forkish Ken |
Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Ken Forkish, znany i ceniony piekarz, zdradza sekret doskonałego pieczywa i pokazuje, jak przygotować je z zaledwie czterech składników – mąki, wody, drożdży i soli. Omawia techniki piekarskie, które z powodzeniem można przystosować do warunków domowych.
ID produktu: | 1099620782 |
Tytuł: | Mąka, woda, drożdże, sól. Rzecz o pieczeniu chleba |
Autor: | Forkish Ken |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Buchmann |
Język wydania: | polski |
Język oryginału: | angielski |
Liczba stron: | 272 |
Numer wydania: | I |
Data premiery: | 2014-09-24 |
Data wydania: | 2014-09-24 |
Forma: | książka |
Okładka: | twarda |
Wymiary produktu [mm]: | 27 x 263 x 213 |
Indeks: | 15300423 |
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Mąka, woda, drożdże, sól. Rzecz o pieczeniu chleba
Ken Forkish, znany i ceniony piekarz, zdradza sekret doskonałego pieczywa i pokazuje, jak przygotować je z zaledwie czterech składników – mąki, wody, drożdży i soli. Omawia techniki piekarskie, któreW pierwszym rozdziale Ken opisuje swoją historię. Warto ją przeczytać i zastastanowić się przez chwilę nad człowiekiem, który porzucił stałą pracę dla pasji. Następnie przeprowadza nas przez osiem najważniejszych zasad pieczenia chleba, techniki i metody, a także niezbędne wyposażenie. Opisuje oczywiście coś, bez czego taka książka nie może się obyć - mąkę (hisotria, produkcja, rodzaje), nie zapomina też o inny produktach wykorzystywanych do produkcji chleba.
Przepisy są czytelne, krok po kroku przeprowadza nas od wyrobienia zaczynu do wyciągnięca gotowego bochenka z pieca. Pieczenie chleba wymaga długiego czasu wyrastania i fermentacji - tu autor przychodzi nam z pomocą i do każdego przepisu dołącza przykładowy harmonogram pracy, tak, żebyśmy mogli dostosować go do naszych obowiązków.
Całość napisana jasnym, prostym i łatwym do zrozumienia językiem! Zdecydowanie polecam!
Książka w jasny i klarowny sposób wprowadza w świat pieczenia chleba. Pozwala zrozumieć dlaczego w tym procesie niezbędne jest przestrzeganie jasnych zasad, a także na czym one polegają. Wprowadza w świat pieczenia, a dopiero potem pozwala użytkownikowi zapoznać się z przepisami.
Uczy nie tylko jak piec, ale także z czego piec - opisując dokładnie właściwości mąki, drożdży oraz w czym piec.