Mąka, woda, drożdże, sól. Rzecz o pieczeniu chleba (okładka  twarda, wyd. 09.2014)

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń

Produkt niedostępny

Dodaj do listy Moja biblioteka

Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.

Może Cię zainteresować

Ken Forkish, znany i ceniony piekarz, zdradza sekret doskonałego pieczywa i pokazuje, jak przygotować je z zaledwie czterech składników – mąki, wody, drożdży i soli. Omawia techniki piekarskie, które z powodzeniem można przystosować do warunków domowych.

ID produktu: 1099620782
Tytuł: Mąka, woda, drożdże, sól. Rzecz o pieczeniu chleba
Autor: Forkish Ken
Wydawnictwo: Wydawnictwo Buchmann
Język wydania: polski
Język oryginału: angielski
Liczba stron: 272
Numer wydania: I
Data premiery: 2014-09-24
Data wydania: 2014-09-24
Forma: książka
Okładka: twarda
Wymiary produktu [mm]: 27 x 263 x 213
Indeks: 15300423
średnia 4,7
5
8
4
4
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
6 recenzji
Kolejność wyświetlania:
Od najbardziej wartościowych
Od najbardziej wartościowych
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najpopularniejszych
Od najwyższej oceny
Od najniższej oceny
5/5
20-01-2015 o godz 10:02 przez: Karol Hajduk | Zweryfikowany zakup
Książkę zakupiłem, ponieważ od kilku miesięcy zainteresowałem się pieczeniem chleba w domu. Chociaż internet jest bogaty w wiedzę na ten temat, postanowiłem jednak zakupić książkę - książka to książka i wiedza jednego autora - nie zastąpią jej informacje amatorów z forum internetowych.
W pierwszym rozdziale Ken opisuje swoją historię. Warto ją przeczytać i zastastanowić się przez chwilę nad człowiekiem, który porzucił stałą pracę dla pasji. Następnie przeprowadza nas przez osiem najważniejszych zasad pieczenia chleba, techniki i metody, a także niezbędne wyposażenie. Opisuje oczywiście coś, bez czego taka książka nie może się obyć - mąkę (hisotria, produkcja, rodzaje), nie zapomina też o inny produktach wykorzystywanych do produkcji chleba.
Przepisy są czytelne, krok po kroku przeprowadza nas od wyrobienia zaczynu do wyciągnięca gotowego bochenka z pieca. Pieczenie chleba wymaga długiego czasu wyrastania i fermentacji - tu autor przychodzi nam z pomocą i do każdego przepisu dołącza przykładowy harmonogram pracy, tak, żebyśmy mogli dostosować go do naszych obowiązków.
Całość napisana jasnym, prostym i łatwym do zrozumienia językiem! Zdecydowanie polecam!
Czy ta recenzja była przydatna? 4 0
10-02-2016 o godz 13:45 przez: Jurata Augustynowicz | Zweryfikowany zakup
Nie jestem zupełnie początkująca, ale wciąż jeszcze nie zaawansowana, jeśli chodzi o pieczenie chleba. Ta książka prowadzi dokładnie przez wszystkie etapy, które trzeba poznać chcąc upiec prawdziwy chleb. Autor sam wie, jak to jest, gdy ktoś błądzi i potrzebuje konkretnych wskazówek i właśnie takich udziela. Nie jest przegadana, wypróbowałam kilka przepisów, które są niesamowicie skrupulatne i naprawdę ciężko zabłądzić. Jest to idealne uzupełnienie mojej kulinarnej biblioteczki o tematyce pieczenia chlebów :) Moje jedyne zastrzeżenia kieruję do edytora tekstu - literówki, błędy zdarzają się co chwilę i naprawdę to jest wręcz niewiarygodne, że tyle błędów zostało przez edytorki niezauważonych.
Czy ta recenzja była przydatna? 3 0
23-11-2016 o godz 10:36 przez: anonymous | Zweryfikowany zakup
Książkę kupiłam na prezent - domorosłemu pasjonatowi pieczenia chleba. Myślę, że fakt, że od tego czasu nasza kuchnia rozrosła się o wszystkie niezbędne sprzęty typu: termometr, waga, naczynia do pieczenia chleba - mówi sam za siebie.

Książka w jasny i klarowny sposób wprowadza w świat pieczenia chleba. Pozwala zrozumieć dlaczego w tym procesie niezbędne jest przestrzeganie jasnych zasad, a także na czym one polegają. Wprowadza w świat pieczenia, a dopiero potem pozwala użytkownikowi zapoznać się z przepisami.
Uczy nie tylko jak piec, ale także z czego piec - opisując dokładnie właściwości mąki, drożdży oraz w czym piec.
Czy ta recenzja była przydatna? 1 0
5/5
08-01-2016 o godz 20:27 przez: bi bi | Zweryfikowany zakup
Biblia w domowej piekarni. Nie tylko praktyczna, ale genialnie wydana i piękna!
Czy ta recenzja była przydatna? 1 0
20-04-2016 o godz 08:12 przez: Marzena Myszorek | Zweryfikowany zakup
Dla mnie książka rewelacyjna, wszystko bardzo precyzyjnie podane w przepisach.teraz pieczenie chleba jest duzo łatwiejsze choc to nie jest łatwa rzecz;-)))
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
04-08-2017 o godz 08:55 przez: Izabella Suchoń | Zweryfikowany zakup
Super książka! Zawiera dużo przepisów i jest pięknie wydana. Ja kupiłam ją na prezent i bardzo się spodobała. Polecam.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0

O autorze: Forkish Ken

Elements Of Pizza
okładka  twarda
5/5
(5/5) 0 recenzji
112,99 zł
Flour Water Salt Yeast
okładka  twarda
0/5
(0/5) 0 recenzji
135,99 zł

Zobacz także

Inne z tego wydawnictwa Kuchnia włoska. Słońce na talerzu Opracowanie zbiorowe
4.5/5
27,99 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Szaszłyki. Pyszności na patyku Opracowanie zbiorowe
4.8/5
32,00 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Dynia od kuchni. 50 przepisów na jesień Opracowanie zbiorowe
4.7/5
31,68 zł
Megacena

Podobne do ostatnio oglądanego