Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują (okładka  twarda, wyd. 11.2023)

Wszystkie formaty i wydania (4): Cena:

Sprzedaje empik.com : 48,99 zł

48,99 zł
79,99 zł porównanie do ceny sugerowanej przez wydawcę
Odbiór w salonie 0 zł
Wysyłamy w 1 dzień rob.

Sprzedaje Bookland : 56,63 zł

Sprzedaje dvdmax : 59,07 zł

Sprzedaje Matfel : 78,07 zł

Wszyscy sprzedawcy

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy Moja biblioteka

Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.

Nowa książka jednej z najbardziej popularnych i lubianych postaci polskiej sceny kulinarnej. Michał Korkosz, lepiej znany jako Rozkoszny, autor bloga rozkoszny.pl powraca z nową porcją ekscytujących przepisów. Tym razem pokazuje jak wygląda jego współczesne polskie gotowanie. Z jednej strony mamy więc uwspółcześnione wersje klasyków, jak pierogi z pieczonym selerem i wędzonym twarogiem, z drugiej zaś propozycje są hołdem dla smaków i składników, które pojawiły się w Polsce stosunkowo niedawno, wraz z globalizacją i masową migracją.

W książce znajdą się przepisy m.in. na kopytka ze szpinakiem w umamicznym sosie na bazie grzybów, miso i sosu sojowego, doprawione makowym furikake, pampuchy – bułeczki gotowane na parze, które Rozkoszny nadziewa smażonymi boczniakami i bobem, a następnie polewa sosem na bazie bliskowschodniej tahini, młodą kapustę z glazurą z harissy, podaną na kwaśnej śmietanie z kurkumową oliwą i koprem. To gotowanie odzwierciedlające ducha naszych czasów. Jest lżej, zdrowej i szybciej, a przy tym z pełnią polskiego smaku rozumianego na nowo – globalnie. Tak ekscytującego, że nie można mu się oprzeć.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

ID produktu: 1410309934
Tytuł: Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują
Autor: Korkosz Michał
Wydawnictwo: Wydawnictwo Buchmann
Język wydania: polski
Język oryginału: polski
Liczba stron: 256
Numer wydania: I
Data premiery: 2023-11-08
Rok wydania: 2023
Data wydania: 2023-11-08
Forma: książka
Okładka: twarda
Wymiary produktu [mm]: 250 x 30 x 200
Indeks: 58026977
średnia 4,8
5
615
4
45
3
14
2
4
1
10
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
127 recenzji
Kolejność wyświetlania:
Od najbardziej wartościowych
Od najbardziej wartościowych
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najpopularniejszych
Od najwyższej oceny
Od najniższej oceny
5/5
19-11-2023 o godz 02:19 przez: iwona osuch | Zweryfikowany zakup
Kiedyś ksiażki "kucharskie" uczyły gotowania. Ile czasu gotować makaron czy ziemniaki, ile kurczaka. Dzisiejsze ksiażki są raczej do czytania o gotowaniu niż do samej nauki. Sama, od lat, kolekcjonuję ksiażki kucharskie właśnie z tego powodu. Wychowałam się na powieściach Julii Child, Nigelli Lawson, Ottolenghim czy Jamiem Oliverze. Nie lubię tych wszystkich instagramowych, tiktokowych i facebookowych "gwazd" brylujących w kuchnii. Nie rzadko kopiują pomysły innych i nie potrafią opowiedzieć nic po za tym, jakich cudownych garnków/przypraw czy sprzętu agd używają... Tymczasem Michał wydaje się być prawdziwym pasjonatem gotowania. Potrawy z jego przepisów, chociaż z niewyszukanych czesto składników, potrafią rozkosznie działać nie tylko ma podniebienie, ale i na samopoczucie. Przepis na puree z ziemniaków, banalnie prosty, jest takim comfort food, jaki wielu z nas pamięta z dzieciństwa. Cieszę się, że mam tą Nową Rozkoszną książkę na półce i szczerze polecam ją niezdecydowanym.
Czy ta recenzja była przydatna? 40 6
5/5
08-11-2023 o godz 22:57 przez: Aleksandra Bielewska | Zweryfikowany zakup
Połączenie tradycji że współczesnymi trendami kulinarnymi. Uwielbiam !
Czy ta recenzja była przydatna? 12 1
5/5
14-11-2023 o godz 09:48 przez: Paulina | Zweryfikowany zakup
Książka jet super, bardzo polecam. Taka książka, że jak zaczniesz przeglądać, to "jesz" od pierwszej strony. Przepisy są w sumie bardzo proste, ale zestawienie troszkę nietypowe i dzięki temu potrawy nabierają zupełnie nowego smaku i wyglądu. Moi goście sami stwierdzili ostatnio, że 'takiego czegoś jeszcze nie jedli", no i smakowało.
Czy ta recenzja była przydatna? 8 0
5/5
14-11-2023 o godz 05:21 przez: Malgorzata Markowska | Zweryfikowany zakup
Trzy juz wykonane dania wg tej książki niebo w gębie.... szykuje sie na dalsze rozkosze.... proste przepisy , a tak złożone smaki. Wszystko wg zasady mniej znaczy więcej..
Czy ta recenzja była przydatna? 8 0
5/5
19-11-2023 o godz 17:34 przez: Anonim | Zweryfikowany zakup
Pan Michał przekonał mnie do bakłażana przepisem z fetą powidłami śliwkowymi i orzechami , chodź na pierwszy rzut oka pomyślałam że to niemożliwe. Tradycyjne smaki podkręcone nieoczywistymi składniami kryją się na każdej stronie tej książki i chodź to dopiero początek mojej przygody z nią wierzę że jeszcze nie raz mnie zaskoczy. Polecam serdecznie :)
Czy ta recenzja była przydatna? 7 1
1/5
17-11-2023 o godz 18:55 przez: Anonim | Zweryfikowany zakup
Niestety bardzo dużo przepisów w książce jest na blogu lub Instagramie twórcy, więc czuję się trochę oszukana. Przepisy nie są zdecydowanie efekciarskie, ale nie zachęcają do wypróbowania tak jak te z pierwszej książki. I nie, nie jestem fanką klasycznej kuchni, jestem fanką kuchni rozkosznego, ale ta książka to rozczarowanie i piszę to z przykrością.
Czy ta recenzja była przydatna? 6 20
5/5
29-11-2023 o godz 23:21 przez: Aleksandra Buczek | Zweryfikowany zakup
Rozkoszny cały czas trzyma ultra wysoki poziom. Genialna książka, polecam, nawet mega mięsożercom (jak ja sama). Obowiązkowa pozycja kulinarna!
Czy ta recenzja była przydatna? 6 0
4/5
09-12-2023 o godz 09:57 przez: jolanta głowacka | Zweryfikowany zakup
Troszkę się zawiodłam ale i tak jest to dość fajna książka. Myślę, że dopisek "polskie przepisy" jest mocno naciągany. Fan kuchni polskiej nie będzie zadowolony takimi przepisami /w przeciwieństwie do pierwszej książki autora. Książka jest podzielona na rozdziały wg sposobu obróbki dania (surowe, gotowane, na parze, konfitowane itp) Wszystkie dania mają zdjęcia więc można łatwo sobie wyobrazić (jeśli ktoś umie) czy danie mu posmakuje i odtworzyć u siebie w domu. Osobna szpalta ze składnikami wymienionymi w kolejności użycia jest dość czytelna ale nie każdemu podpasuje do robienia listy zakupów (główny składnik potrafi pojawić się w połowie listy co dziwnie wygląda). Okładka jest baaaardzo niepraktyczna - obicie materiałowe i przez to książka nie nadaje się do używania w kuchni bo kłuci się z jej teoretycznym przeznaczeniem.
Czy ta recenzja była przydatna? 4 7
5/5
22-11-2023 o godz 22:02 przez: anonymous | Zweryfikowany zakup
Jejku ta książka to jedna z najlepszych książek kucharskich jakich dotąd miałam
Czy ta recenzja była przydatna? 4 1
1/5
14-11-2023 o godz 11:35 przez: Anonim | Zweryfikowany zakup
Nie oceniam treści tylko wydanie. W moim odczuciu oszczędności wydawcy czkać się będą kłopotliwym objawem. Choć druk okładki jest częściowo tłoczony i wielobarwny to nie jest to okładka ani lakierowana, ani foliowana. Jest matowa w imitacji płótna. Wszak jest to produkt do kuchni. więc niebawem taka książka prezentować się będzie żałośnie. Mówi się ,,jeść oczami" ale dotyczy to także kupowania. Czasami bywa, że okładka swoją estetyką sprowokuje do kupna. Jest bardzo ważna, przyciąga wzrok, ale też do kuchni musi być odporna na zabrudzenia. Tutaj skucha redaktora graficznego, bo z czasem okładka książki nie będzie prezentować się rozkosznie. Kupiłem przez internet na prezent.
Czy ta recenzja była przydatna? 3 25
5/5
18-11-2023 o godz 08:33 przez: Anna | Zweryfikowany zakup
Książka Nowe Rozkoszne zawiera w sobie miłość do świata i jedzenia, które czuć na każdej kartce. Choć Michał pisze, że zdaje sobie sprawę, iż książek kucharskicg nie czyta się od deski do deski, to z tą książką mam już relację jak z papierową przyjaciółką, która opowiada historie, a ja te historie chce zrozumieć od początku do końca. Poprzednia książka jest moim top w domu, a mam tych kucharski ich perełek naprawdę sporo. W tej już czuję, że wiele znalazłam dla siebie. Sama "architektura" jest dość niecodzienna. Jeszcze nie wiem, czy się z nią polubię, gdyż ciężej szuka się jedzenia, gdy trzeba zastanawiać się obróbką, ale jak już się zna samą zawartość, to wiadomo, co można znaleźć i gdzie. Póki co, zrobiłam jeden przepis, a nawet nie mam teraz swojej kuchni i mieszkam poza domem, więc jak podaje mój mózg, nie da się czekać, trzeba zacząć rozkoszować się od razu!
Czy ta recenzja była przydatna? 2 1
5/5
14-11-2023 o godz 07:57 przez: gladis | Zweryfikowany zakup
Kwieciste opisy, piękne zdjęcia i nieoczywiste smaki ;) Niby proste przepisy ale z twistem ;) Jest też fajny przewodnik jak zrobić dowolną potrawę z produktów, które powinieneś mieć w domu. Poleconko dla ludzi, którzy już coś gotują ale chcą popróbować wznieść swoją kuchnie na wyższy poziom.
Czy ta recenzja była przydatna? 2 0
5/5
17-11-2023 o godz 20:23 przez: anonymous | Zweryfikowany zakup
Rewelacja! Najlepsza książka kucharska jaką miałam dotychczas, super przepisy!
Czy ta recenzja była przydatna? 2 0
5/5
17-11-2023 o godz 22:43 przez: Iwona | Zweryfikowany zakup
Uwielbiam fajne książki kucharskie a ta jest wyjątkowa !
Czy ta recenzja była przydatna? 2 0
5/5
06-11-2023 o godz 23:09 przez: szafax | Zweryfikowany zakup
Pięknie wydana i rewelacyjne przepisy 😁
Czy ta recenzja była przydatna? 2 1
2/5
11-05-2024 o godz 18:04 przez: pipinka | Zweryfikowany zakup
Niestety czuję duże rozczarowanie :( myślę, że dopisek „polskie przepisy” to tylko chwyt marketingowy. Bardzo mocno czuje się też inspirację rozkosznego przepisami ottolenghi’ego przez co książce brakuje świeżości i autentyczności. Dużo efekciarskich przepisów z pięknymi opisami, ale niestety niebroniących się smakiem. Szkoda :(
Czy ta recenzja była przydatna? 1 0
3/5
17-01-2024 o godz 19:41 przez: Anonim | Zweryfikowany zakup
Są dobre pomysły, nie mogę tego odmówić ale jest też dużo przepisów takich że szkoda papier marnować i to drukować. Po dużych oczekiwaniach jest jednak pewien niesmak (nomen omen)
Czy ta recenzja była przydatna? 1 0
3/5
20-12-2023 o godz 22:52 przez: Agula | Zweryfikowany zakup
Dla starej kuchary ( po 50tce) nie ma tam niczego zaskakującego.Raczej dla nowicjuszy w kuchni stawiających pierwsze kroki .
Czy ta recenzja była przydatna? 1 3
1/5
14-12-2023 o godz 00:39 przez: IPHONE_USER | Zweryfikowany zakup
Rozczarowanie. Ładne wydanie. Za dużo wege fanaberii - szkoda. Mogło być naprawdę smacznie.
Czy ta recenzja była przydatna? 1 11
5/5
30-11-2023 o godz 20:38 przez: Paweł | Zweryfikowany zakup
Ładnie wygląda, fajne wydanie. Kupiony na prezent, także nie ocenię wnętrza 😏
Czy ta recenzja była przydatna? 1 0
Więcej recenzji Więcej recenzji
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez empik.

Zobacz także

Inne z tego wydawnictwa Adaptogeny
4.9/5
31,51 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Kuchnia włoska. Słońce na talerzu Opracowanie zbiorowe
4.5/5
27,99 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Szaszłyki. Pyszności na patyku Opracowanie zbiorowe
4.8/5
32,00 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Mieszkaj po swojemu
4.3/5
37,35 zł
Megacena

Klienci, których interesował ten produkt, oglądali też

Podobne do ostatnio oglądanego