Dynia od kuchni. 50 przepisów na jesień (okładka  twarda)

Autor:
Opracowanie zbiorowe

Sprzedaje empik.com : 31,68 zł

31,68 zł
44,99 zł porównanie do ceny sugerowanej przez wydawcę
Odbiór w salonie 0 zł
Wysyłamy w 1 dzień rob.

Sprzedaje Bookland : 31,85 zł

Sprzedaje dvdmax : 50,87 zł

Sprzedaje Inbook : 53,14 zł

Wszyscy sprzedawcy

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy Moja biblioteka

Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.

Dynia to bezsprzecznie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na okrągło! Od rana do wieczora. Pieczoną, gotowaną, smażoną a nawet na surowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi eksperymenty. Ma łagodny smak i przyjemną strukturę, więc kochają ją zarówno dorośli, jak i dzieci. W książce "Dynia od kuchni" czytelnik znajdzie ponad 50 inspirujących przepisów, które pozwolą cieszyć się dynią każdego dnia a także odpowiedzi na takie pytania jak: która dynia lepsza jest do pieczenia a która do gotowania, jak przygotować purée, czy co zrobić z pestkami. 

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

ID produktu: 1329868317
Tytuł: Dynia od kuchni. 50 przepisów na jesień
Autor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Wydawnictwo Buchmann
Język wydania: polski
Liczba stron: 144
Numer wydania: I
Data premiery: 2022-10-12
Forma: książka
Okładka: twarda
Wymiary produktu [mm]: 225 x 20 x 165
Indeks: 44113964
średnia 4,7
5
34
4
9
3
0
2
1
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
10 recenzji
Kolejność wyświetlania:
Od najbardziej wartościowych
Od najbardziej wartościowych
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najpopularniejszych
Od najwyższej oceny
Od najniższej oceny
5/5
08-11-2022 o godz 23:55 przez: Anna Rączka | Zweryfikowany zakup
Skromna książka z bardzo dobrymi przepisami. Bez zadęcia i przerostu formy nad treścią. Dzięki niej to mój pierwszy udany i pełny sezon z dynią, dla zainteresowanych tematem bardzo polecam
Czy ta recenzja była przydatna? 0 1
5/5
06-02-2023 o godz 14:56 przez: Gosiek | Zweryfikowany zakup
Super smaczne i łatwe przepisy na każdą kieszeń.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
25-10-2023 o godz 14:28 przez: Suara_czyta | Zweryfikowany zakup
Bardzo dobra ksiązka, przydatne przepisy
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
4/5
18-12-2023 o godz 19:26 przez: tabisia | Zweryfikowany zakup
Sporo ciekawych przepisow
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
4/5
21-05-2024 o godz 20:20 przez: IzabelaWaz | Zweryfikowany zakup
Fajna.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
07-11-2022 o godz 01:17 przez: Michelle
Lubię od czasu do czasu sięgnąć po książki kucharskie, które często gęsto skrywają w sobie ciekawe i inspirujące przepisy na potrawy, które do tej pory nie gościły na moim stole. Z więc przyjemnością sięgam po kolejne publikanie Wydawnictw Buchmann, które są skarbnicą smacznych receptur. Tym razem padło na dynię – (najczęściej) pomarańczowe warzywo, które chyba każdemu kojarzy się z jesienią i Halloween. Zacznę jednak od tego, od czego zaczyna się ta książka – a mianowicie od opisów gatunków dyń. Co prawda ogólna ich liczba waha się około dwudziestu, jednak w tutaj znajdziecie krótkie charakterystyki czterech z nich. I tak dowiecie się, jakie są subtelne różnice między dynią hokkaido, piżmową, makaronową oraz żołędziową. Następnie przeczytacie kilka słów o tym, jak obrabiać to warzywo, by delektować się smakiem miąższu i pestek. Dodatkowo dla tych z Was, którzy mogliby objadać się dynią cały rok, znajduje się wskazówka, co zrobić, by móc gotować dyniowe potrawy nie tylko w czasie, gdy jest sezon na to warzywo. Książka ta podzielona jest na cztery rozdziały. W pierwszym z nich przeczytacie o przepisach, które idealnie nadadzą się na śniadania (w samotności i w towarzystwie). Drugi to skarbnica przepisów obiadowych. Trzeci zaś skrywa w sobie pomysły na kolacyjne dania. A ostatni z nich to przepisy na słodkie przekąski, które możecie traktować, jako desery albo przekąski właśnie i cieszyć się ich smakiem przez cały dzień. A jak wyglądają same przepisy? Są bajecznie proste. Z jednej strony znajdziecie listę produktów, które musicie mieć w domu, by móc zabrać się za kucharzenie. Obok w kilku zdaniach macie opisane, jak ów danie wykonać, a na sąsiedniej kartce możecie przyglądać się apetycznemu zdjęciu, od patrzenia, na które cieknie ślinka i ma się ochotę skosztować się nawet w formie papierowej. W ogóle cała publikacja ubrana jest w cudownej urody szatę graficzną, która oddaje nie tylko piękno dyni, ale jesieni w ogóle. Oranże, sepie, brązy i zielenie wypełniają tę książkę od początku i końca, więc ci z Was, którzy lubują się w pięknie wydanych książkach (nie tylko) kucharskich, będą zachwyceni zewnętrzem i wnętrzem Dyni od kuchni. Od siebie mogę dodać, iż długo nie byłam fanką tego warzywa, ale publikacja ta odczarowała je w mojej kuchni i z przyjemnością zaczęłam eksperymenty z tym cudownej urody i smaku (jak się okazało) warzywem. Za mną dopiero kilka wariacji na temat słodkiej dyniowej odsłony, jednak pomalutku przymierzam się do dań bardziej słonych niż słodkich). Na razie jednak mogę polecić z czystym sumieniem dyniowe naleśniki, czy ciasteczka, które pokochały moje dzieci. Więc jeśli chcecie poznać nowe oblicze dyni i lubicie siedzieć w kuchni, to sięgnijcie po Dynię od kuchni. Zakochacie się w tych przepisach i na pewno znajdziecie pośród tej pięćdziesiątki takie, które zawładną Waszymi żołądkami. Gorąco polecam!
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
23-10-2022 o godz 11:18 przez: czytanie.na.platanie
Jeśli jesienią w kuchni, podobnie jak u mnie, króluje u Was dynia, to ta książka będzie dla Was idealna. Szczególnie jeśli poszukujecie nowych inspiracji i chcecie przyrządzić z tego pysznego warzywa coś więcej niż zupę i placuszki, choć i w ich temacie znajdziecie tu kilka wariacji. Co urzekło mnie od razu po otwarciu książki? Cudowne i smakowite zdjęcia, od których ślinka automatycznie napływa do ust. Ale to od drugiego wejrzenia zakochałam się w ciekawych, ale nieprzekombinowanych przepisach, do których składniki (przynajmniej przeważającej większości) znajdziemy w naszej lodówce i kuchennych szafkach. Ze względu na dostępność rukoli w ogrodzie zdecydowałam się w pierwszej kolejności na bruschettę z dynią, fetą i rukolą, ale przepisów do wypróbowania zaznaczyłam sobie znacznie więcej. Genialna wydaje się opcja śniadaniowa w postaci jogurtu z musem dyniowo-jabłkowym, a gości na pewno poczęstuję w najbliższym czasie sałatką ze szpinaku, dyni i sera pleśniowego doprawionej sosem malinowym. Podział na dania śniadaniowe, obiadowe i kolacje, a także takie, którymi można raczyć się bez względu na porę dnia ułatwia dokonanie wyboru. Znajdziecie tu też kilka, przynajmniej jak na moje umiejętności kulinarne, nieco bardziej ambitnych przepisów. Dynia zawiera wiele składników odżywczych, których nie traci w obróbce termicznej, dlatego warto mieć ją w swoim menu przez cały rok, nie tylko w sezonie. Jak podpowiada książka, puree z pieczonej dyni można zawekować i korzystać z jej smaku, kiedy tylko przyjdzie nam na nią ochota. Ja wolę je mrozić, ale może spróbuję i tej możliwości. Z pewnością jednak dzięki tej książce rozszerzę znacznie mój wachlarz potraw z dyni i Was również zachęcam do zaprzyjaźnienia się z tym cudownym warzywem, które jako jedno z niewielu dostarczy nam, w zastępstwie słońca, witaminy D3.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
12-10-2022 o godz 15:47 przez: natunaturally
"Dynia od kuchni" to 50 różnorodnych przepisów, biblia jesienary i łakomczucha. Dynia to niekwestionowana królowa jesiennego stołu. Jest tak wszechstronna, że można ją wykorzystywać od rana do wieczora. Będzie pysznym śniadaniem, obiadem, przekąską, deserem, słoikiem na zimę. Przepisy w tej książce są niezwykle inspirujące i zróżnicowane. Podzielone rozdziałami według pór dnia. Są dania śniadaniowe, obiadowe, deserowe i uniwersalne. Co najważniejsze, przepisy są ciekawe, ale nie wydumane. Nie wymagają też zbyt wielu składników, nadmiernego nakładu kosztów i zaawansowanych umiejętności. Zdjęcia są tak piękne, że można jeść oczyma. Do tego miła w dotyku, satynowa obwoluta sprawia, że korzystanie z tej książki to sama przyjemność. Bardzo polecam!
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
4/5
26-10-2022 o godz 21:13 przez: Agnieszka
Tej jesieni czekałam na dwie nowe książki kucharskie, a ta jest trzecia, i pojawiła się jak biały rycerz na koniu w momencie, kiedy właśnie przywaliło mnie dyniami. Do tej pory jedyne, co robiłam z dyni, to zupa. Co prawda, za każdym razem wychodzi inaczej (ostatnio dorzucam batata, bo jest bardziej aksamitna w smaku, polecam), jednak poza nią nie robiłam nic innego, a dynia to przecież morze możliwości! @wydawnictwo_buchmann wydało właśnie małą, poręczną książkę z pięćdziesięcioma przepisami dyniowymi. Zdjęcie, przepis, zdjęcie, przepis i tak do końca. Przepisy są proste i w większości jarskie.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
21-10-2022 o godz 09:05 przez: Stuhr
Dobre przepisy, sama już kilka wypracowałam.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez empik.

Zobacz także

Inne z tego wydawnictwa Kamasutra 2.0. 99 obłędnych sekspozycji Opracowanie zbiorowe
4.3/5
41,99 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Szaszłyki. Pyszności na patyku Opracowanie zbiorowe
4.8/5
32,00 zł
Megacena

Klienci, których interesował ten produkt, oglądali też

Ostatnio oglądane

Podobne do ostatnio oglądanego