Autor: |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Albatros |
Data premiery: | 2010-06-30 |
Liczba stron: | 640 |
Autor: | Kostioukovitch Elena |
Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Fantastyczna podróż do oblanej słońcem Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki. Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą. Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju, od Friuli i Górnej Adygi na północy, po Kalabrię i Sycylię na południu, przybliżając właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obyczaje. Opatrzona wstępem Umberta Eco książka jest barwną mozaiką, która pozwala przeniknąć ducha Italii.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
ID produktu: | 1006528783 |
Tytuł: | Sekrety włoskiej kuchni |
Autor: | Kostioukovitch Elena |
Tłumaczenie: | Jackowicz Jan |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Albatros |
Język wydania: | polski |
Język oryginału: | włoski |
Liczba stron: | 640 |
Numer wydania: | I |
Data premiery: | 2010-06-30 |
Rok wydania: | 2010 |
Data wydania: | 2010-06-30 |
Forma: | książka |
Okładka: | miękka |
Indeks: | 65886083 |
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Sekrety włoskiej kuchni
Fantastyczna podróż do oblanej słońcem Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki. Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą. Autorka, ...Ważne, że nie ma tu absolutnie żadnych przepisów, a tylko co, gdzie się je i jak się przygotowuje.