Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
"Sekrety włoskiej kuchni" – biblia italofilów.
Doskonała lektura dla tych, którzy chcą się nauczyć czerpać radość z życia.
Posłuchajcie fragmentów najsmaczniejszej książki tego roku!
Rozlewająca się u stóp Alp malownicza kraina – Piemont – przypomina puzzle ułożone z 1209 miasteczek i osad, z których każde położone jest we własnym niepowtarzalnym krajobrazie, wśród pól, na wzgórzach lub górskich stokach, nad brzegami jezior albo wzdłuż rzek. Specjalnym przysmakiem tego regionu są trufle – i to właśnie sztuce ich zbierania i jedzenie poświęcony jest niniejszy fragment. Smacznego słuchania!
O książce:
"Sekrety włoskiej kuchni" to barwna mozaika, która pozwala zrozumieć ducha Włoch, gdzie kuchnię podniesiono do rangi sztuki, a kultura jedzenia stanowi fundament cywilizacji. Poznajcie ten kraj właśnie od kuchni – od Alp po Sycylię – jego historię, potrawy, zwyczaje, tradycje, przyjemności życia... Smakować w tej książce można wszystko – omówione szczegółowo dania, opisane z pietyzmem miejsca i historie, ale również doskonały styl autorki, doprawiony szczyptą humoru.
"Być może we Włoszech bardziej niż gdzie indziej poznanie kuchni oznacza poznanie duszy mieszkańców kraju".
Umberto Eco
"Cóż to za niezwykła podróż! Elena Kostioukovitch oprowadza nas po kulturze Włoch i z literacką swadą opowiada, na jakich fundamentach zbudowana jest tożsamość kulinarna tego kraju. Niczym nitka spaghetti (która nie ma końca!) zawijają się kolejne opowieści, postaci, regiony. A po lekturze tej książki trzeba koniecznie wybrać się do słonecznej Italii, wskoczyć na skuter i ruszyć szlakiem wyznaczonym przez autorkę erudytkę".
Daria Pawlewska, redaktorka naczelna i wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego "KUKBUK"
ID produktu: | 1247940663 |
Tytuł: | #3 Piemont - Sekrety włoskiej kuchni - podcast |
Seria: | Sekrety włoskiej kuchni |
Autor: | Kostioukovitch Elena |
Tłumacz: | Jackowicz Jan |
Lektor: | Kwiecień Grzegorz |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Albatros |
Język wydania: | polski |
Język oryginału: | polski |
Data premiery: | 2020-08-14 |
Rok wydania: | 2020 |
Format: | MP3 |
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem #3 Piemont - Sekrety włoskiej kuchni - podcast
"Sekrety włoskiej kuchni" – biblia italofilów. Doskonała lektura dla tych, którzy chcą się nauczyć czerpać radość z życia. Posłuchajcie fragmentów najsmaczniejszej książki tego ...