Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Kolejna książka z serii "Ocalić od zapomnienia" poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni. Znajdziemy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. takich, które mają wielopokoleniowa historie i niekiedy są jeszcze wytwarzane na małą skalę w gospodarstwach domowych lub niewielkich zakładach wytwórczych. Produkty takie sa fundamentem pożywienia i tradycji kulinarnych. W książce znajdują się oczywiscie dopełniające całość przepisy na wybrane potrawy staropolskie: chleb, żur, pierogi, gołąbki, nalewki, ciasta.
Odrębny rozdział autorka poświęciła przetwórstwu domowemu i zapasom, które były świadectwem gospodarności i sztuki kulinarnej pani domu. Znajdziemy też przykładowe staropolskie jadłospisy. Książka może być wręcz poradnikiem dla każdej gospodyni, dla której istotna jest tradycja.
Obecnie przywoływane z przeszłosci technologie, tradycyjne produkty, przepisy i potrawy to prawdziwe skarby, które staja sie chlubą dobrej ambitnej kuchni domowej, oryginalnej restauracji, a nawet wizytówka regionu.
Książka, jak wszystkie pozostałe z tej serii, jest bardzo bogato ilustrowana.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
ID produktu: | 1021526858 |
Tytuł: | Tradycje polskiego stołu |
Seria: | Ocalić od zapomnienia |
Autor: | Ogrodowska Barbara |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo MUZA S.A. |
Język wydania: | polski |
Język oryginału: | polski |
Liczba stron: | 360 |
Numer wydania: | III |
Data premiery: | 2012-11-14 |
Rok wydania: | 2012 |
Data wydania: | 2012-11-14 |
Forma: | książka |
Okładka: | twarda |
Wymiary produktu [mm]: | 208 x 21 x 207 |
Indeks: | 65072660 |
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Tradycje polskiego stołu
Kolejna książka z serii "Ocalić od zapomnienia" poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni. Znajdziemy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. takich, które