Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Kuchnia chińska uznawana jest za jedną z najbogatszych i najwykwintniejszych kuchni świata. To niesamowita fuzja smaków, aromatów, barw i oryginalnych składników, jak ziarna i kłącza lotosu, kwiat jaśminu czy cała feeria warzyw, zarówno świeżych, jak i marynowanych.
Trudno jednak mówić o jednej „kuchni chińskiej”, gdy ten ogromny kraj mieści w sobie tradycje kulinarne Shandongu (to trzon kuchni chińskiej), Mongołów, chińskich muzułmanów, miłośników mocnej pikanterii z Syczuanu i Hunanu oraz koneserów łagodnych, „niebiańskich” dań z ryb z Jiangsu. Obok dań mięsnych, rybnych i jarskich znajdziemy multum przekąsek, deserów i pożywnych zup oraz naturalnie wspaniałe herbaty.
Niniejsza książka to opowieść o cechach, pochodzeniu i ciekawostkach związanych z kuchniami różnych regionów Chin, a także wskazówki, jak przyrządzić potrawy chińskie w domu – korzystając z ponad 140 zamieszczonych tu przepisów!
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
ID produktu: | 1265654016 |
Tytuł: | Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki |
Autor: | Burski Ksawery |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Akademickie Dialog |
Język wydania: | polski |
Język oryginału: | polski |
Liczba stron: | 414 |
Numer wydania: | I |
Data premiery: | 2021-04-12 |
Rok wydania: | 2021 |
Data wydania: | 2021-04-12 |
Forma: | książka |
Okładka: | miękka |
Wymiary produktu [mm]: | 25 x 207 x 147 |
Indeks: | 37997168 |
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki
Kuchnia chińska uznawana jest za jedną z najbogatszych i najwykwintniejszych kuchni świata. To niesamowita fuzja smaków, aromatów, barw i oryginalnych składników, jak ziarna i kłącza lotosu, kwiat ...