Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Opowieści znanych podróżników, pisarzy i krytyków kulinarnych ukazują całą gamę niezwykłych doznań umysłu, serca i podniebienia.
Od nietoperza na wyspie Fais przez baraninę w mongolskiej jurcie aż po tacos w Tijuanie – na wszystkich szerokościach geograficznych jedzenie karmi nie tylko ciało, ale i duszę. Posiłek może być podarunkiem, który pozwala podróżnikowi przetrwać, nicią, będącą zaczątkiem nierozerwalnej więzi, kluczem do poznania innych kultur. Odkryj bogactwo jedzenia podczas literackiej uczty złożonej z trzydziestu ośmiu dań – niezapomnianych podróży kulinarnych z całego świata.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
ID produktu: | 1052515537 |
Tytuł: | Cztery strony smaku |
Seria: | Z różą wiatrów |
Autor: | Opracowanie zbiorowe |
Tłumaczenie: | Czub Marta |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Dolnośląskie |
Język wydania: | polski |
Język oryginału: | angielski |
Liczba stron: | 328 |
Numer wydania: | I |
Data premiery: | 2012-10-03 |
Data wydania: | 2012-10-03 |
Forma: | książka |
Okładka: | miękka |
Wymiary produktu [mm]: | 210 x 20 x 136 |
Indeks: | 11719502 |
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Cztery strony smaku
Opowieści znanych podróżników, pisarzy i krytyków kulinarnych ukazują całą gamę niezwykłych doznań umysłu, serca i podniebienia.Od nietoperza na wyspie Fais przez baraninę w mongolskiej jurcie aż po ...W książce możemy przeczytać o restauracji, która zmienia menu co roku. O mango, które jest w danej sytuacji najbardziej upragnionym pożywieniem. O talerzu zupy z głową koguta, pieczonym nietoperzu, o rybie jeszcze żywej, a już przygotowanej do spożycia. Dowiadujemy się jakie tradycje panują w innych kulturach. Jakimi potrawami częstowani są wyjątkowi goście. Co serwuje się na prawdziwym włoskim weselu. I co wspólnego ma ciasto ryżowe z obchodami Święta Nagiego Mężczyzny w Japonii.
Momentami byłam zszokowana, zdziwiona, czasem pełna obrzydzenia. Zdarzyło mi się również pośmiać :) Nie jest to nudna książka :) Jest jak idealne menu. Dla każdego coś się znajdzie.