Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji TG07, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się w zawodzie kucharza lub technika żywienia i usług gastronomicznych. Autorka najpierw przedstawia problematykę BHP, ze szczególnym uwzględnieniem zasad bezpiecznej pracy na stanowisku kucharza, następnie wprowadza w zagadnienia ekonomiczne, opisuje najważniejsze postanowienia prawa pracy, kwestie umów o pracę i zakładania własnej działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń może zobaczyć swoje przyszłe miejsce na rynku pracy. W podręczniku zostało także zaprezentowane wyposażenie poszczególnych typów lokali gastronomicznych. Autorka tłumaczy też, jak ważne są kondycja psychiczna pracownika i jego kultura osobista. Te ostatnie zagadnienia zostały omówione razem z efektami kształcenia KPS.
Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Przedstawiono tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
ID produktu: | 1212225827 |
Tytuł: | Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Podręcznik. Część 1. Technikum |
Autor: | Zienkiewicz Marzanna |
Wydawnictwo: | WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
Język wydania: | polski |
Język oryginału: | polski |
Liczba stron: | 456 |
Numer wydania: | I |
Data premiery: | 2018-08-27 |
Rok wydania: | 2018 |
Data wydania: | 2018-08-27 |
Forma: | książka |
Okładka: | miękka |
Wymiary produktu [mm]: | 240 x 20 x 180 |
Indeks: | 26910994 |
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Podręcznik. Część 1. Technikum
W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji TG07, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się