Autor: |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Promiss |
Data premiery: | 2014-09-10 |
Liczba stron: | 200 |
Autor: | Wachowicz Ewa |
Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Po siedmiu latach realizacji programu kulinarnego „Ewa gotuje” postanowiłam przygotować czwartą z kolei książkę z recepturami, prezentowanymi przeze mnie na szklanym ekranie. Czwartą, a zarazem pierwszą, bowiem właśnie od tej pozycji rozpoczynam nową serię wydawniczą. Mam nadzieję, że Czytelnikom spodoba się nie tylko nowy layout, ale w ogóle cały pomysł na moją najnowszą publikację kulinarną. A przede wszystkim liczę na to, że potrawy, przyrządzone wedle przepisów zawartych w książce – tym razem na sałatki, sałaty, surówki, sosy i dodatki – będą smakować wszystkim, którzy po nią sięgną.
Ewa Wachowicz
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
ID produktu: | 1099312014 |
Tytuł: | Sałatki |
Autor: | Wachowicz Ewa |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Promiss |
Język wydania: | polski |
Język oryginału: | polski |
Liczba stron: | 200 |
Numer wydania: | I |
Data premiery: | 2014-09-10 |
Rok wydania: | 2014 |
Data wydania: | 2014-09-10 |
Forma: | książka |
Okładka: | twarda |
Wymiary produktu [mm]: | 24 x 294 x 218 |
Indeks: | 15262561 |
39,00 zł (-53%) cena regularna
73,99 zł (-18%) cena regularna
42,99 zł (-74%) cena regularna
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Sałatki
Po siedmiu latach realizacji programu kulinarnego „Ewa gotuje” postanowiłam przygotować czwartą z kolei książkę z recepturami, prezentowanymi przeze mnie na szklanym ekranie. Czwartą, a zarazem ...Polecam
I : O Sałatkach: Tradycyjna jarzynowa, tort warzywny, grecka, warzywna, błyskawiczna z selera i ananasa, szybka z fasoli czerwonej, śledzie po kaszubsku, śledzie po grecku, makaronowa
z tuńczykiem, tort śledziowy, śledź w śmietanie z grillowanym kurczakiem, z cukinii i pomidorów koktajlowych, austriacka z ziemniaków,
II: O Sałatach: Pstrąg na sałacie,lodowa błyskawiczna trzy sery z jogurtem,lodowa z cukinią, rukola balsamiczna,( rukola to rodzaj sałaty ), rukola i cykoria z dressingiem, lodowa z sosem malinowym,z winegretem malinowym, z winegretem klonowym, lodowa z tuńczykiem i oliwkami, szpinak i sałaty z dresingiem limonowym,masłowa z jajem,
III: O Surówkach: Z młodej kapusty, z marchewki, marchewka z chili, buraki w talarki, buraczki z jabłkiem, z buraczków, z białej rzodkwi, seler z jabłkami i żurawiną, z pora,
IV: O Sosach: majonez, winegret, sos tatarski,sos z tuńczyka , dip czosnkowy, dip z chili, dip z mango (dip jest to rodzaj sosów dodawanych do potraw),
V: Dodatki: chrzan,jajka z chrzanem,chrzan z jajek, mus jabłkowo – chrzanowy, mizeria, ćwikła z chrzanem, ogórki w śmietanie, kapusta z koperkiem, salsa pomidorowa, salsa oliwkowa,warzywa na parze, warzywa w mleczku kokosowym, brokuł z czosnkiem, brukselka z chili, papryka z rozmarynem, pekińska marynowana, pieczarki w sosie majerankowym, truskawki z octem balsamicznym.
Czytając tą książkę, dowiemy się, jaką ważną rolę w naszym codziennym odżywianiu odgrywa jedzenie warzyw i owoców. Mogą one stanowić inspirację do przygotowania wielu ciekawych potraw. Przyrządzanie sałatek sprawia wiele radości i przyjemności. Tym bardziej, zawarte w książce Pani Ewy Wachowicz przepisy na sałatki są proste w wykonaniu.
Szczególnie wzbudziły moje zainteresowanie warzywa na parze. Podawane są zazwyczaj na kilka sposobów. Pani Ewa udoskonala te przepisy poprzez dodanie sosu miętowo - czosnkowego. Jeśli nie posiadamy jogurtu greckiego - można użyć jogurtu naturalnego, ale wtedy warto użyć większą ilość mięty.
Pani Ewa podpowiada jak podać we właściwy sposób sałatki, surówki, dipy (rodzaje sosów) oraz inne dodatki.
Polecam zapoznanie się z tą pozycją kulinarną, ponieważ porady autorki są bardzo pouczające. Całość uzupełnia czytelna grafika i zdjęcia wykonane w ciekawy sposób, zachęcający czytelnika do przyrządzenia sałatki, surówek czy też sosów.
Twarda oprawa książki zawiera 200 stron.