Niebezpieczne zboża (okładka  miękka, wyd. 05.2013)

Sprzedaje empik.com : 37,05 zł

37,05 zł
49,40 zł porównanie do ceny sugerowanej przez wydawcę
Odbiór w salonie 0 zł
Wysyłamy w 1 dzień rob.

Sprzedaje Talizman : 31,08 zł

Sprzedaje PROGMAR ksiazki-medyczne : 40,39 zł

Sprzedaje Matfel : 40,71 zł

Wszyscy sprzedawcy

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy Moja biblioteka

Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.

Niemal we wszystkich kulturach produkty zbożowe są podstawowym elementem diety. Czy rzeczywiście są one zdrowe dla każdego? Dla osób, które są uczulone na gluten - białko znajdujące się we wszystkich zbożach, produkty mączne są toksyną i zagrażają ich życiu. Natomiast dla tych, którzy mają na nie nadwrażliwość, spożywanie ich powoduje groźne choroby, rzadko jednak kojarzone z tym produktem. Dzięki Autorce – naturoterapeutce i dietetyczce z 30 – letnim  doświadczeniem, będziesz mógł sam przekonać się o wartościach terapeutycznych diety bezglutenowej, która pomaga w leczeniu i zapobiega ponad 200 przewlekłym chorobom, mającym związek z celiakią i nietolerancją glutenu. Znajdziesz tu także informacje na temat Specyficznej Diety Węglowodanowej, która jest w stanie wyleczyć również wiele poważnych chorób. Zdrowe życie bez glutenu

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

ID produktu: 1068596597
Tytuł: Niebezpieczne zboża
Autor: Przyjemska Bożena
Wydawnictwo: Wydawnictwo Vital
Język wydania: polski
Język oryginału: polski
Liczba stron: 272
Numer wydania: V
Data premiery: 2013-05-10
Data wydania: 2013-05-10
Forma: książka
Okładka: miękka
Wymiary produktu [mm]: 206 x 147 x 24
Indeks: 12970223
średnia 3,9
5
6
4
2
3
2
2
1
1
1
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
5 recenzji
Kolejność wyświetlania:
Od najbardziej wartościowych
Od najbardziej wartościowych
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najpopularniejszych
Od najwyższej oceny
Od najniższej oceny
17-09-2016 o godz 13:51 przez: Jacek | Zweryfikowany zakup
Bardzo interesująca książka, która poza tematem przewodnim dotyczącym działania zbóż i ich przetworów na organizm ludzki porusza wiele innych kwestii związanych z chorobami i fizjologią człowieka. Napisana w przystępny sposób zrozumiały dla medycznego laika. Ciekawe przepisy kulinarne.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
5/5
25-06-2018 o godz 16:57 przez: anonymous | Zweryfikowany zakup
Tu nic nie jest białe czy czarne , można się dowiedzieć jak jeść ,żeby żyć bez chorób , polecam
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
24-06-2013 o godz 14:37 przez: Muniek
Gorąco polecam tę książkę. Jest dobrze napisana i bardzo wciągająca. To źródło pełne cennych informacji dla każdego, kto cierpi między innymi na chorobę trzewną bądź podejrzewa ją u siebie. Kiedy po raz pierwszy zdiagnozowano u mnie nadwrażliwość na gluten, szukałem rzetelnych informacji na ten temat, by móc poprawić stan swojego zdrowia. Znalazłem wówczas jedynie dwie czy trzy publikacje z kilkoma, skromnymi przepisami diety bezglutenowej. Nie tego jednak szukałem. Cieszę się, że teraz, co prawda po dwóch latach po zdiagnozowanej u mnie chorobie natrafiłem na książkę Bożeny Przyjemskiej, ale jestem niezwykle szczęśliwy, gdyż zaspokoiła ona moją ciekawość i dostarczyła olbrzymiej wiedzy i pomocy przy moich uciążliwych dolegliwościach. Oby takich książek było jak najwięcej.
Czy ta recenzja była przydatna? 2 0
5/5
09-07-2013 o godz 20:16 przez: Magdalena Senderowicz
Bardzo przystępna, dobrze dopracowana i napisana książka, która z pewnością przyda się osobom, których ten problem dotyczy. Chociaż mogłabym ją też śmiało polecić lekarzom, dietetykom, studentom medycyny, którzy być może w swoich pracach licencjackich czy magisterskich poruszają podobne tematy. Również każdy, kto interesuje się zdrowym odżywianiem i wpływem diety na nasz organizm powinien sięgnąć po tę pozycję. Zdecydowanie godna uwagi!
Czy ta recenzja była przydatna? 2 0
4/5
25-11-2014 o godz 09:45 przez: kulinarnaczytelnia.pl
Książka wartościowa już przez sam fakt przybliżania czytelnikom glutenowego problemu i naukowe podejście do tematu. Osoby, które przeczytały wcześniej „Dietę bez pszenicy” Davisa mogą nie znaleźć tu zbyt wielu nowych informacji, choć ciekawostką są – niestety, tylko wspomniane – reakcje krzyżowe różnych produktów. Przyjemska koncentruje się na uświadomieniu nam zależności między spożyciem glutenu a występowaniem różnych chorób. Pisze nieco trudniejszym językiem, bardziej specjalistycznym, choć zdarza się jej cytować... Wikipedię! Zamieszcza ok. 120 przepisów, w większości na łatwe potrawy. Przy niektórych nie ma dokładnych proporcji składników, przy innych wymienione są tylko potrzebne produkty, bez opisu przygotowania - szkoda. Na minus stosowanie sztucznych olejków aromatyzujących wypieki.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez empik.

Zobacz także

Inne z tego wydawnictwa Pleśń - ukryta przyczyna chorób
5/5
27,17 zł
Promocja
25,19 zł  najniższa cena

49,40 zł  cena regularna

Inne z tego wydawnictwa Joga
4.7/5
112,99 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Jak skutecznie zajść w ciążę. Wyluzuj i zostań mamą
4.3/5
26,64 zł
Promocja
26,64 zł  najniższa cena

44,40 zł  cena regularna

Inne z tego wydawnictwa Co jeść, aby dłużej żyć. Udowodnione naukowo sekrety długowieczności ,
4.7/5
32,73 zł
Promocja
30,35 zł  najniższa cena

59,50 zł  cena regularna

Klienci, których interesował ten produkt, oglądali też

Podobne do ostatnio oglądanego