Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Wytwarzana ze sproszkowanych alg morskich, spirulina jest idealnym źródłem białka (stanowi aż 60-70% masy), a więc jest idealna dla wegan i wegetarian. Ma działanie odtruwające, jest bogata w nienasycone kwasy tłuszczone Omega-3 i Omega-6. Jest też źródłem wielu witamin.
Spirulina należy do superfood. Produkt powstał w Polsce i do jego produkcji użyto certyfikowanych surowców.
Nazywana “zielonym mięsem”, spirulina, będąca sproszkowanymi algami z gatunku sinic rosnących w alkalicznej wodzie, zawiera w swojej masie aż do 60-70% białka. To eldorado dla wegan i wegetarian, którzy potrzebują białka nie pochodzącego od zwierząt.
Niebywałe właściwości spiruliny znali już Aztekowie, którzy wypiekali specjalne ciasteczka zawierające zielonkawy proszek. Spirulina dodawała im bowiem energii i przyspieszała metabolizm.
Dopiero w latach 70-tych XX wieku spirulinę odkryto na nowo i od razu okrzyknięto ją nowym superfoodem. Zawiera ona nie tylko roślinne białko i wszystkie występujące w nich aminokwasy, ale także przeciwutleniacze, chlorofil, beta-karoten, witaminy A, B1, B2, B3, B6, B7, B9, C i E, nienasycone kwasy tłuszczone, m.in. kwas gamma-linolenowy. Spirulina ma w sobie także bogate źródło mikroelementów, takich jak żelazo, potas, cynk, fosfor i magnez.
Sposób użycia:
sproszkowana spirulina jest idealnym składnikiem wielu koktajli odżywczych, bomb witaminowych oraz elementem owsianek i innych pożywnych posiłków na bazie zdrowej żywności. W najprostszej postaci, można wymieszać około jednej łyżeczki sproszkowanej spiruliny z sokiem lub wodą, ewentualnie jogurtem. Efektywną metodą wzmacniającą działanie spiruliny jest podawanie jej z sokiem z limonki, co pozwala lepiej uwalniać cukier z komórek. Spirulinę można zmiksować z ulubionymi owocami lub warzywami, robiąc sobie pożywny koktajl. Niektórzy dodają jej do sałatek. Należy jednak uważać, gdyż ma ona specyficzny smak, który nie wszystkim od razu będzie pasować. Nie powinno się stosować więcej niż 2-3 łyżeczek spiruliny dziennie.
ID produktu: | 1339144784 |
Nazwa: | Naturove, Spirulina, 500 g |
Marka: | Naturove |
Linia: | Naturove |
Data premiery: | 2022-10-10 |
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Naturove, Spirulina, 500 g
Naturove Spirulina500gWytwarzana ze sproszkowanych alg morskich, spirulina jest idealnym źródłem białka (stanowi aż 60-70% masy), a więc jest idealna dla wegan i wegetarian. Ma działanie odtruwające,