Autor: |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Marginesy |
Data premiery: | 2022-10-12 |
Liczba stron: | 280 |
Autor: | Dymek Marta |
Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Wydanie w mniejszym, bardziej poręcznym formacie.
Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników.
Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków.
"Jadłonomia po polsku" pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi.
W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć – jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę.
Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni.
A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu – w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
ID produktu: | 1323353752 |
Tytuł: | Jadłonomia po polsku |
Autor: | Dymek Marta |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Marginesy |
Język wydania: | polski |
Język oryginału: | polski |
Liczba stron: | 280 |
Numer wydania: | I |
Data premiery: | 2022-10-12 |
Rok wydania: | 2022 |
Forma: | książka |
Okładka: | twarda |
Wymiary produktu [mm]: | 220 x 30 x 175 |
Indeks: | 43108862 |
Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i trzech książek pod tym samym tytułem, które doczekały się kilkunastu dodruków i setek tysięcy sprzedanych egzemplarzy. Od dziesięciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi, a od 2015 roku prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek. W 2019 roku została ambasadorką kampanii RoślinnieJemy. Wierzy, że każdy, kto chce, może jeść bardziej roślinnie.
27,85 zł (-19%) cena regularna
Jest taka jedna rzecz, która prawie zawsze sprawdzi się na prezent, niezależnie od budżetu czy zainteresowań obdarowanej osoby. Mowa oczywiście o książce, ale nie takiej zwykłej, tylko kucharskiej. Bo przecież większość osób spędza sporo czasu w kuchni, jedni kierowani pasją do ...
więcej„Jak schudnąć po czterdziestce” i „Jak zachować młodość” to jedne z najczęstszych pytań w drugiej połowie życia. Czy istnieje dieta i styl jedzenia mogące zapewnić nam piękny wygląd i długowieczność? Tak. Poznajcie 5 filarów żywienia, które warto wprowadzić po ...
więcej
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Jadłonomia po polsku
Wydanie w mniejszym, bardziej poręcznym formacie. Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. "Jadłonomia po polsku" ...