Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Danie Axoa wołowa z papryką z Espelette 120 g to pyszny posiłek, który pozwoli nauzupełnienie kalorii po wymagającym dniu na szlaku. Liofilizowana postać sprawia, że jest lekkie iłatwe w transporcie, zaś po nawodnieniu daje ponad 400 g pysznej potrawy pochodzącej zfrancuskiego kraju Basków.
Kuchnia z terenów Francji słusznie kojarzy się z aromatycznością i ziołami. Nie inaczej jest wprzypadku dania Axoa. To tradycyjna potrawa, która w przeszłości podawana była przede wszystkimw dni targowe. Składa się z mięsa, papryki, pomidorów i ziół, a podawana jest z ziemniakami. Voyagerstworzył jej liofilizowaną wersję, która pozwala cieszyć się na szlaku i w podróży niezrównanymsmakiem baskijskiej kuchni.
Porcja o wadze 120 g pozwala na otrzymanie po nawodnieniu 420 g potrawy. Jest to wystarczającailość na solidny obiad po męczącym dniu. Danie ma zbalansowany smak i jest pełne ziół i przypraw.Zastosowano tu nie tylko doskonale znane zioła prowansalskie, ale takżeostrą paprykę z Espelette.Posiada ona znak chronionego pochodzenia geograficznego produktów rolnych i w kuchni baskijskiejzastępuje czarny pieprz. Nadaje ona daniu charakterystyczny, pikantny posmak.
Jak każde danie liofilizowane, także Axoa wołowa jest łatwa i szybka w przyrządzeniu. Potrzeba doniej jedynie 300 ml wody oraz łyżki. Wystarczy zalać danie bezpośrednio w opakowaniu, porządniewymieszać i po 5 min pyszny obiad jest gotowy.
Skład: ziemniaki 49%, olej słonecznikowy, suszona na zimno wołowina 12%, pomidory (w proszku i kawałkach) 9%, skrobia, syrop glukozowy, czerwona papryka, cebula, cukier, sól, białko mleczne, czosnek, tymianek 0,2%, papryka Espelette, 0,2%, pieprze, zioła prowansalskie,
Alergeny: laktoza, soja;
Sposób przygotowania: zalać 300 ml wrzącej wody, do znacznika na opakowaniu, dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę i odczekać 5 min.
Wartości odżywcze
Na 100 g
W opakowaniu
Wartości energetyczne
421 kcal/1756 kJ
505 kcal/2107 kJ
Tłuszcze
18 g
22 g
W tym nasycone
3,3 g
4 g
Węglowodany
53 g
64 g
W tym cukry
8,7 g
10 g
Białko
16 g
19 g
Błonnik
7,5 g
9 g
sól
1,9 g
2,3 g
ID produktu: | 1385027998 |
Nazwa: | Danie Axoa Wołowa Z Papryką Z Espelette 120G |
Typ artykułu: | towar |
Gwarancja: | 24 |
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Danie Axoa Wołowa Z Papryką Z Espelette 120G
DANIE AXOA WOŁOWA Z PAPRYKĄ Z ESPELETTE 120GDanie Axoa wołowa z papryką z Espelette 120 g to pyszny posiłek, który pozwoli nauzupełnienie kalorii po wymagającym dniu na szlaku. Liofilizowana postać ...