Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Historia kuchni rozumianej jako gotowanie i przyrządzanie posiłków, sięga początków życia na ziemi. Pierwsi ludzie musieli mocno się natrudzić, żeby zdobyc pożywienie i przetrwać! Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli? Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki! Słodycze wyglądały inaczej. Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury. Z tą bogatą ilustrowaną książką zajrzycie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowaniem jedzenia i stylem odżywiania się. Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach i statkach kosmicznych. Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i... najbardziej obrzydliwe. Życzymy Wam inspirującej kulinarnej podróży przez epoki, regiony i smaki!
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
ID produktu: | 1235130634 |
Tytuł: | Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni nie tylko dla dzieci |
Autor: | Kur Małgorzata |
Wydawnictwo: | Kocur Bury |
Język wydania: | polski |
Język oryginału: | polski |
Liczba stron: | 64 |
Numer wydania: | I |
Data premiery: | 2019-09-30 |
Data wydania: | 2019-09-30 |
Od lat: | 9+ |
Forma: | książka |
Okładka: | twarda |
Wymiary produktu [mm]: | 15 x 329 x 254 |
Indeks: | 33795256 |
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni nie tylko dla dzieci
Historia kuchni rozumianej jako gotowanie i przyrządzanie posiłków, sięga początków życia na ziemi. Pierwsi ludzie musieli mocno się natrudzić, żeby zdobyc pożywienie i przetrwać! Jak gotowano bez ...