Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Wybierz się w podróż do Włoch i przygotuj pizzę w stylu włoskim od podstaw w swoim domu. Jest to proste i łatwe, ale powinieneś użyć specjalnego rodzaju mąki do zrobienia ciasta. Ta mąka do pizzy od Pzz jest właśnie tym, czego potrzebujesz. Zbierz rodzinę lub przyjaciół na kolacji i przygotuj klasyczne danie, które nie ma sobie równych na świecie!
Ręcznie wyrabiane ciasto powinno składać się tylko z czterech składników: mąki, drożdży, soli i wody, a placek po wyrobieniu nie może być wyższy niż 3 mm. Pizza włoska, nie zawsze będzie okrągła.
Najlepsza pizza to ta najprostsza - na przykład margherita z sosem pomidorowym lub koncentratem passata, serem mozzarella, letnią wodą i suchymi drożdżami oraz odrobiną świeżych ziół typu oregano, bazylia lub tymianek.
Mąka pszenna jest podstawą wielu włoskich potraw. Świetnie sprawdzi się również w cieście do pizzy. Ten typ mąki 00 jest używany przez profesjonalnych producentów pizzy. Główną różnicą pomiędzy nią a podstawową mąką pszenną pełnoziarnistą jest jej duża elastyczność, która pomaga utrzymać powietrze wewnątrz ciasta podczas jego przygotowania. Mąka ta jest produkowana według tradycyjnych zasad i została sprawdzona jako najlepszy produkt do przygotowania ciasta na włoską pizzę. Idealnie rozciągliwe i elastyczne ciasto i nie będzie się kleić do rąk, co pozwoli Ci łatwo uformować dowolny kształt. To gwarancja, że Twoja pizza będzie przyjemnością do zjedzenia (chrupiąca z zewnątrz, ale miękka w środku), a nie rozczarowaniem! Z pewnością powinieneś sam spróbować!
Mąka typ 00 nadaje się również do ciasta na ravioli, ciastek a przede wszystkim do pizzy. Jest wykorzystywana do świeżego makaronu oraz na lekkie włoskie bułki, chleb oraz typowe włoskie pieczywo – focaccia.
Zastosowanie: do wypieków (ciast drożdżowych), deserów, koktajli, do zagęszczania sosów i zup.
Skład: mąka pszenna, środki do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, enzymy
Alergeny: Pszenica gluten - Zawiera
Wyprodukowano w Polsce.
Producent:
Podlaskie Zakłady Zbożowe S.A.
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość energetyczna |
1476 kJ/ 348 kcal |
Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone |
1,20 g 0,17 g |
Węglowodany: - cukry |
74,90 g 0,20 g |
Błonnik |
- |
Białko |
9,20 g |
Sól |
0,01 g |
#wloskapizza
ID produktu: | 1400446218 |
Nazwa: | ZESTAW 5x Mąka na Pizze Włoska TYP 1kg |
Producent: | Agnex |
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem ZESTAW 5x Mąka na Pizze Włoska TYP 1kg
MĄKĄNA PIZZĘ - WŁOSKĄ 5kg (1kgx5) Wybierz się w podróż do Włoch i przygotuj pizzę w stylu włoskim od podstaw w swoim domu. Jest to proste i łatwe, ale powinieneś użyć specjalnego rodzaju mąki do ...