Zaparzacz phin do kawy wietnamskiej 150ml - Trung Nguyen

Sprzedaje sklep naSushi : 35,90 zł

35,90 zł
InPost 12,00 zł
Zobacz inne od sklep naSushi
Przewidywana wysyłka w 1 dzień rob.

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy

Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.

Może Cię zainteresować

Pasuje do tego produktu

W celu wydobycia pełnego smak rodzimej kawy, Wietnamczycy wymyślili własny sposób na jej parzenie i podawanie. Do tego celu powstał zaparzacz phin, z pomocą którego w przeciągu kilku chwil możemy uzyskać bardzo aromatyczną, gorącą kawę. Wietnamski ekspres jest mały i bardzo prosty w użyciu. Na zaparzacz składają się filtr-spodeczek, pojemnik na kawę (kubeczek), dociskacz i przykrywka.

Aby przygotować kawę po wietnamsku potrzebne są zaparzacz, kawa (np. Trung Nguyen) oraz słodzone mleko skondensowane. Na dno filiżanki lub szklanki do ciepłych napojów lejemy preferowaną ilość mleka. Na wierzch naczynia kładziemy filtr i pojemniczek, do którego wsypujemy odmierzoną ilość kawy. Przyciskamy kawę dociskaczem i wlewamy do środka gorącą wodę, a następnie przykrywamy „kubeczek” pokrywką i pozostawiamy na kilka minut, aż cały napar skapnie do naczynia.

Gotowy napój możemy pić warstwa po warstwie lub przed spożyciem zamieszać – w obu postaciach smakuje wybornie.

Kraj pochodzenia: Wietnam



ID produktu: 1269446017
Nazwa: Zaparzacz phin do kawy wietnamskiej 150ml - Trung Nguyen
Marka: Trung Nguyen
Producent: Trung Nguyen
Pojemność ml/l: 150 ml
Gwarancja: 12 miesięcy
Rodzaj naczyń do napojów: do kawy
Budowa naczynia: przelewowy
Numer katalogowy: 1261
średnia 5
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
1 recenzja
5/5
30-08-2023 o godz 20:46 przez: Sławomir Śliwicki
To jest genialne ustrojstwo do parzenia pysznej kawy. Świetnie się sprawdza z kawami średniej i dobrej jakości i nie muszą być ziarniste, mogą być zmielone. Mielenie sklepowe jest idealne do tego zaparzacza. Wsypujemy 1 1/2 - 2 łyżki stołowe kawy (łyżki z czubkiem, ale takim jakbyśmy odmierzała cukier czyli nie wielki kopiec l, a rozsądny czubek, 14-16 g) , wyrównujemy poziom kawy, wkładamy sitko, stawiamy phina na szklance, dolewamy odrobinę wody tak, żeby przykryć siteczko i czekamy około 30 sek. Następnie dolewamy resztę wody. Nie trzeba do pełna 3/4 objętości wystarczy. Przykrywamy przykrywkę i czekamy aż przekapie cała woda. Trwa to zależnie od temperatury wody od 5 do 10 min. Temperatura wody najlepsza od 90 st. C dla kawek ciemniej palonych do 98 st. C dla kawek jasnopalonych. Z zaparzacza otrzymujemy kondensat porównywalny z naparem z kawiarki. Świetnie łączy się ze skondensowanym mlekiem, ale można też rozcieńczyć wodą wg preferencji. Latem smakuje z mleczkiem skondensowanym I lodem. Polecam kawki inne niż do espresso,.średnio palone, z Ameryki środkowej Indonezji czy Afryki. Owocowe smaczki świetnie się.komponuja z gęstym naparem.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez .

Podobne do ostatnio oglądanego