Gnocchi ziemniaczane z czarną truflą
Gnocchi ziemniaczane z czarną truflą to jedno z najbardziej reprezentatywnych dań włoskiej tradycji gastronomicznej, które powstało z połączenia typowych produktów tego kraju: białych ziemniaków i letniej trufli.
Mają teksturę i smak, dzięki czemu są idealne nawet z łyżeczką masła i parmezanem.
Ziemniaczane Gnocchi z czarną truflą to prawdziwy typowy posiłek kuchni włoskiej: wymagają niewiele czasu na przygotowanie i natychmiast wprowadzą niepowtarzalny smak i aromat letnich trufli.
Dla miłośników mocniejszych smaków polecamy dodać odrobinę letnich plastrów trufli, które nadadzą temu pysznemu daniu jeszcze bardziej wyjątkowy i wyrafinowany smak.
Przygotowanie w kuchni
Gotuj gnocchi rramborowe z czarną truflą w bardziej osolonej wodzie, odcedź i zakończ przygotowanie na patelni z kilkoma łyżeczkami masła i kilkoma łyżeczkami parmezanu.
Aby dodatkowo podkreślić upojny smak trufli, dodaj trochę letnich plasterków trufli, wynik będzie wyjątkowy.
Używać
Gnocchi ziemniaczane z czarną truflą to proste, szybkie i smaczne danie.
Praktyczny na szybki lunch i idealny na specjalne okazje, aby Twoje menu było bardziej eleganckie.
Premia
Gnocchi ziemniaczane z czarną truflą to bardzo proste danie, ponieważ są od razu gotowe do podania.
Bardzo praktyczne jest przechowywanie tych gnocchi w lodówce.
Można je szybko przygotować jeśli się spieszysz lub w celu podania jako wyjątkowe danie na specjalną okazję.
Skład: kasza ziemniaczana 70% [woda, odwodnione płatki ziemniaczane (ziemniaki, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, naturalny aromat)], MĄKA PSZENNA TYPU "00", trufla letnia 2% (Tuber aestivum Vittad), skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, przyprawy, regulator kwasu potasowego: kwas mlekowy, konserwant: kwas mlekowy
Gnocchi ziemniaczane z czarną truflą, 500 g
Producent: Sacchi Tartufi - Via Amedeo Avogadro, 19/b, 61032 Fano (PU) - Włochy
Waga: 500 g
Zalecana ilość dla jednej osoby: 150 - 200 g
Skład: Kasza ziemniaczana 70% [woda, odwodnione płatki ziemniaczane (ziemniaki, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, naturalny aromat)], MĄKA PSZENNA TYPU "00", trufla letnia 2% (Tuber aestivum Vittad), skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, przyprawy, regulator kwasu potasowego, konserwanteria: kwas mlekowy
Kraj pochodzenia: Włochy
Przechowywanie: nieotwarte produkty można przechowywać poza lodówką w chłodnym suchym miejscu|po otwarciu produktu przechowywać w lodówce
Alergeny: Zboża zawierające gluten: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne
Informacja o wartości odżywczej: na 100 g
Wartość energetyczna: 641 Kj / 151 Kcal
Tłuszcze: 0.2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0.1 g
Węglowodany: 32.0 g
w tym cukry: 0.1 g
Błonnik: 1.3 g
Białko: 5.7 g
Sól: 1,5 g
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Włoskie Gnocchi ziemniaczane z czarną truflą, 500 g / Sacchi Tartufi
Gnocchi ziemniaczane z czarną trufląGnocchi ziemniaczane z czarną truflą to jedno z najbardziej reprezentatywnych dań włoskiej tradycji gastronomicznej, które powstało z połączenia typowych produktów