Sos pomidorowy Pomodorossa to delikatny sos o słodkim smaku i pełnej konsystencji,
produkowany z kalabryjskich pomidorów uprawianych na otwartych polach i dojrzewających w słońcu.
Pomidory są zbierane ręcznie i przetwarzane w ciągu 24 godzin, aby zachować wszystkie swoje właściwości organoleptyczne:
dlatego smakiem przypomina domowy sos naszych babć, bez dodatku konserwantów i barwników, zgodnie z najlepszą kalabryjską
tradycją. Daj się otulić intensywnym aromatem naszej Pomodorossy, sosu, który zabierze Cię do domu!
Zastosowania w kuchni
Sos pomidorowy Pomodorossa jest bardzo wszechstronny w kuchni.
Doskonałe do przygotowywania prostych i szybkich pierwszych dań lub bardziej wyszukanych pierwszych dań,
takich jak makaron z sosem mięsnym i pieczona lasagne. Idealny do przygotowywania smacznych zup i gulaszu. Praktyczne i szybkie w przygotowaniu smaczne pizze.
Słodki smak i brak konserwantów sprawiają, że idealnie nadaje się do karmienia dzieci.
Wskazówki dotyczące użytkowania
Łatwy w przygotowaniu, zaleca się rozgrzać na patelni odrobinę oleju z cebulą lub czosnkiem do smaku,
dodać sos i smażyć przez 5 minut. W przypadku bardziej wyszukanych sosów, takich jak ragù,
zaleca się dodanie kilku chochli gorącej wody i dalsze gotowanie, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
W przypadku pizzy sos wlać do miski i dodać odrobinę oleju.
Dopraw pizzę surowym sosem, dodaj pozostałe składniki do smaku i gotuj.
Składniki: pomidory kalabryjskie, sól.
Nie zawiera alergenów
Nie zawiera konserwantów i barwników
Metody konserwacji:
- Przechowywać z dala od bezpośredniego światła słonecznego i źródeł ciepła.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Zawartość paczki: 6 butelek po 720 ml każda
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Włoski Sos Pomidorowy, 6 butelek po 720 ml
Sos pomidorowy Pomodorossa to delikatny sos o słodkim smaku i pełnej konsystencji,produkowany z kalabryjskich pomidorów uprawianych na otwartych polach i dojrzewających w słońcu.Pomidory są zbierane ...