Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Wytwarzanie sera w domu nie jest czynnością trudną. Jak zobaczymy w książce – jest to bardzo proste. Z drugiej strony, ser jest jedną z najstarszych potraw na świecie – człowiek nauczył się bardzo szybko go przyrządzać, zapewniając sobie wkład protein i tłuszczy niezbędny dla swej diety, i nadawać mu postać o trwałości znacznie większej niż zwykłe mleko. Jeśli starożytni ludzie byli w stanie produkować ser, to dlaczego nie moglibyśmy robić tego także my? W rzeczywistości bowiem domowa produkcja sera jest w zasięgu każdego.
Niniejsza książka jest pomyślana jako punkt wyjściowy dla tych prób. Będzie nam towarzyszyła również przy produkcji niektórych specjalnych gatunków sera, takich jak mozzarella, gorgonzola, camembert, caciotta briaca, a także pokaże niektóre sery typowe dla innych regionów świata.
Autor ma nadzieję, że ta zmysłowa podróż będzie dla nas rozrywką i bodźcem, tak jak bawi i pobudza jego, który lubi się przechwalać swą domową produkcją serów.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
ID produktu: | 1201315249 |
Tytuł: | Twój domowy ser |
Tytuł oryginalny: | Il tuo formaggio fatto in casa |
Autor: | Valli Alessandro |
Tłumaczenie: | Łucki Zbigniew |
Wydawnictwo: | CeDeWu Sp. z o.o. |
Język wydania: | polski |
Język oryginału: | włoski |
Liczba stron: | 198 |
Numer wydania: | I |
Data premiery: | 2018-07-20 |
Rok wydania: | 2018 |
Data wydania: | 2018-07-20 |
Forma: | książka |
Okładka: | miękka |
Wymiary produktu [mm]: | 20 x 234 x 167 |
Indeks: | 26164861 |
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Twój domowy ser
Wytwarzanie sera w domu nie jest czynnością trudną. Jak zobaczymy w książce – jest to bardzo proste. Z drugiej strony, ser jest jedną z najstarszych potraw na świecie – człowiek nauczył ...