Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Zestaw czterech kaw ziarnistych z linii Szczecińskie Klimaty wypalonych pod espresso, czyli takie metody zaparzania jak zalewajka, ekspres ciśnieniowy (kolbowy i automatyczny) i kawiarka. Kawy zapakowane są w atrakcyjne pudełko, dzięki czemu zestaw dobrze sprawdzi się jako prezent lub pamiątka ze Szczecina.
Szczecin Espresso Pack zawiera cztery opakowania (4 x 250 g) kaw wypalonych przez obecnego Mistrza Polski Roasting - Pawła Drzażdżewskiego w lokalnej szczecińskiej palarni - Qualia Caffe. Opakowania i nazwy kaw nawiązują do najbardziej charakterystycznych lokalizacji Szczecina. Grafika na paczkach została stworzona przez szczecińskiego artystę, grafika, rysownika i architekta - Łukasza Bogdanowicza z ONWALL.
W zestawie oszczędzasz!
Szczecin Espresso Pack zawiera:
1. Kawa Qualia Szczeciński Sztos
Kawa Sztos! Dlatego tak się nazywa. Kolejna odsłona Szczecińskiego Sztosa, która? Przestaliśmy liczyć. Do tej kawy wybieramy tylko perełki, które w espresso są prawdziwym sztosem. Bestseller wśród kaw z linii Szczecińskie Klimaty, intensywny, wyjątkowy smak i piękne opakowanie z grafiką nawiązująca do szczecińskich dźwigozaurów.
Intensywna w smaku, bardzo słodka i średnio kwaśna. W porówaniu do poprzednich kaw z serii Szczeciński Sztos mniej kwaśna i bardziej klasyczna. Idealna na prezent ze Szczecina!
W profilu sensorycznym możecie odnaleźć marcepan, kwiaty i kakao.
Profil sensoryczny: Marcepan / Kwiaty / Kakao
Kraj: Brazylia / Etiopia
Region: Cerrado / Yirgacheffe
Obróbka: Natural / Natural
Odmiana: Paraiso mg, Mundo Novo / Heirloom
Wysokość upraw: 800-1300 m.n.p.m. / różne małe plantacje
Słodycz: 3/4
Kwasowość: 2/4
Moc: 2,5/4
2. Kawa Qualia Prawy Brzeg
Qualia Prawy Brzeg 3.0 to nowa kawa z serii Szczecińskie Klimaty wypalona pod espresso. W paczce znajduje się Brazylia Yellow Bourbon z regionu Variao de Minas - jeszcze lepszej jakości i bardziej szlachetna niż ta pakowana do tej pory w czarne paczki (z regionu Minas Gerais). Zdaniem naszego Roastera i Mistrza Polski - Pawła - nowy Prawy Brzeg jest bardziej karmelowy, orzechowy charakter jest bardziej subtelny a kwasowość delikatnie orzeźwia.
Nazwa kawy nawiązuje do prawobrzeżnej części Szczecina, w której znajduje się serce naszej firmy - palarnia kawy. Opakowanie to projekt szczecińskiego artysty, rysownika, grafika i architekta - Łukasza Bogdanowicza z ONWALL.
Profil sensoryczny: Karmel / Masło orzechowe / Czerwone wino
Słodycz: 3/4
Kwasowość: 2/4
Moc: 2/4
Skład: arabica
Kraj: Brazylia Yellow Bourbon
Region: Varjao de Minas
Obróbka: Pulped natural
Odmiana: Yellow Bourbon
Wysokość upraw: 1000 m.n.p.m.
Profil palenia kawy: pod tradycyjne metody parzenia.
3. Kawa Qualia Pokusa Krokusa
Qualia Pokusa Krokusa 4.0 to nowa kawa z serii Szczecińskie Klimaty wypalona pod espresso. Kwiatowo-herbaciana kawa z Etiopii idealnym balansem pomiędzy kwasowością i słodyczą. Jak mówi o niej nasz roaster: "Słodkie i herbaciane espresso. W tle pojawiają się nuty kwiatowe. Dobrze łączy się z mlekiem."
Mieszanka została stworzona przez Mistrza Polski Roasting 2020 w szczecińskiej palarni Qualia. W profilu sensorycznym znajdują się jaśmin, herbata oraz gin z tonikiem. Nazwa zobowiązuje, dlatego w Pokusie Krokusa niezależnie od edycji zawsze możecie odnaleźć kwiatowe nuty.
Nazwa kawy nawiązuje do szczecińskich krokusów rosnących na Jasnych Błoniach, których każdy mieszkaniec Szczecina wypatruje na znak nadchodzącej wiosny. Opakowanie to projekt szczecińskiego artysty, rysownika, grafika i architekta - Łukasza Bogdanowicza z ONWALL.
Profil sensoryczny: Jaśmin / Herbata / Gin z tonikiem
Słodycz: 2,5/4
Kwasowość: 2,5/4
Moc: 3/4
Skład: arabica
Kraj: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Obróbka: Natural
Odmiana:Heirloom
Wysokość uprawy: różne małe plantacje
4. Kawa Qualia Stoczniowa Robota
Qualia Stoczniowa Robota 3.0 to nowa kawa z serii Szczecińskie Klimaty wypalona pod espresso. Stoczniowa Robota jest blendem trzech ziaren: robusty z Ugandy oraz arabik z Brazylii i Etiopii. Aż 40% kawy stanowi robusta, dzięki czemu kawa zawiera więcej kofeiny, jest "mocniejsza" i bardziej pobudzająca.
Profil sensoryczny: Marcepan / Borówki / Gorzka czekolada
Słodycz: 2/4
Kwasowość: 1,5/4
Moc: 3/4
Skład: Robusta 40% i arabica 60%
Kraj: Brazylia / Etiopia / Uganda
Region: Cerrado / Yirgacheffe / Mubende
Obróbka: Natural / Natural / Natural
Odmiana: Paraiso mg, Mundo Novo / Heirloom / Robusta
ID produktu: | 1349948897 |
Nazwa: | Szczecin Espresso Pack 4 x 250 g - Zestaw Kaw Szczecińskie Klimaty |
Producent: | Inny producent |
Kod producenta: | 9696 |
Pojemność g/ml: | 1000 g |
Stopień palenia kawy: | palenie średnie |
Kraj/region pochodzenia: | Afryka, Ameryka Południowa, Brazylia, Etiopia, Kolumbia |
Kategoria produktu: | bez jaj, bez cukru, bez mleka, wegańskie, bez glutenu, bezglutenowe, wegetariańskie |
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Szczecin Espresso Pack 4 x 250 g - Zestaw Kaw Szczecińskie Klimaty
Szczecin Espresso Pack 4 x 250 g - Zestaw Kaw Szczecińskie Klimaty Zestaw czterech kaw ziarnistych z linii Szczecińskie Klimaty wypalonych pod espresso, czyli takie metody zaparzania jak zalewajka, ...