Sosy (okładka  twarda, wyd. 11.2011)

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń

Produkt niedostępny

Dodaj do listy Moja biblioteka

Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.

Może Cię zainteresować

Przepisy podstawowe i ich warianty
Aromatyczny wywar, pożywne sosy pieczeniowe, delikatne sosy śmietanowe, owocowe winegrety, ostre pesto, pieniste zabajone – jak krok po kroku przyrządzić wykwintne dodatki do mięsa, ryby, sałaty, warzyw, makaronów i deserów.
To, co naprawdę ważne
Sposoby przyrządzania sosów i potrzebne składniki, akcesoria kuchenne, informacje o produktach spożywczych, pomoc w razie problemów – dzięki naszym wskazówkom nawet laik bez trudu opanuje sztukę gotowania.
Pasja twórcza
Ten, kto wie, o co naprawdę chodzi w gotowaniu, będzie miał ochotę wypróbować 180 przepisów na sosy, pesto, dipy i chutney oraz poekspery­mentować z różnymi składnikami.

ID produktu: 1045649924
Tytuł: Sosy
Autor: Auer Peter
Wydawnictwo: MAK Verlag
Język wydania: polski
Język oryginału: niemiecki
Liczba stron: 160
Numer wydania: I
Data premiery: 2011-11-10
Rok wydania: 2011
Data wydania: 2011-11-10
Forma: książka
Okładka: twarda
Wymiary produktu [mm]: 273 x 19 x 239
Indeks: 10777480
średnia 4,4
5
3
4
4
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
2 recenzje
Kolejność wyświetlania:
Od najbardziej wartościowych
Od najbardziej wartościowych
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najpopularniejszych
Od najwyższej oceny
Od najniższej oceny
23-10-2013 o godz 17:31 przez: judyta111 | Zweryfikowany zakup
Książka wybitna, polecam ją miłośnikom gotowania - tym początkującym, jak i bardziej zaawansowanym. Peter Auer zagłębia nas w tajniki przygotowania sosów od podstaw. I choć na początku możemy być przerażeni ilością składników, jakie potrzebne nam będą do wykonania danego przepisu, to jego smak wynagrodzi nam wszelkie trudy.
Dodatkowym (wielkim) plusem książki jest podział sosów na kategorie, którym przyporządkowane są potrawy, do których dany sos pasuje. Jest to niezwykle cenna wskazówka, umożliwiająca nam wydobycie i podkreślenie smaku naszego dania.
Podsumowując, uważam, że każdy, kto lubi gotować, kto podziela moją pasję, będzie nią zachwycony.. są to dziesiątki przepisów na: dipy, pesto, wywary, sosy słodkie... Na pewno znajdziesz tutaj coś dla siebie....;)

Nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć Ci przyjemnej lektury i...

...smacznego!
:)
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0
4/5
07-03-2015 o godz 21:03 przez: lotte
Książka pięknie wydana, z dużą ilością zdjęć. Nie jest to jednak pozycja dla początkujących kucharzy. Podane przepisy są z reguły na bazie jakiegoś wywaru także ich przygotowanie wiąże się z "większym" gotowaniem. Nie znajdziecie tu wiele szybkich sosów. Niektóre przepisy są bardzo wykwintne z trudno dostępnych produktów. Polecam pasjonatom gotowania.
Czy ta recenzja była przydatna? 0 0

Zobacz także

Podobne do ostatnio oglądanego