Ritz and Escoffier (okładka  miękka)

Sprzedaje Libristo : 70,37 zł

70,37 zł
Kurier 13,99 zł
Aktywuj dodatkowe korzyści
Darmowy kurier
Zobacz inne od Libristo
Przewidywana wysyłka w 14-15 dni rob.

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy

Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.

Może Cię zainteresować

Now in paperback, the critically acclaimed Ritz and Escoffier. In a tale replete with scandal and opulence, Luke Barr, author of the New York Times bestselling Provence, 1970, transports readers to turn-of-the-century London and Paris to discover how celebrated hotelier César Ritz and famed chef Auguste Escoffier joined forces at the Savoy Hotel to spawn a scandalously modern luxury hotel and restaurant, signaling a new social order and the rise of the middle class.

In early August 1889, César Ritz, a Swiss hotelier highly regarded for his exquisite taste, found himself at the Savoy Hotel in London. He had come at the request of Richard D'Oyly Carte, the financier of Gilbert & Sullivan's comic operas, who had modernized theater and was now looking to create the world's best hotel. D'Oyly Carte soon seduced Ritz to move to London with his team, along with Auguste Escoffier, the chef de cuisine known for his elevated, original dishes. The two created a hotel and restaurant like no one had ever experienced, in often mysterious and always extravagant ways, where British high society mingled with American Jews and women.
Barr deftly re-creates the thrilling Belle Epoque era just before World War I, when British aristocracy was at its peak, women began dining out unaccompanied by men, and American nouveaux riche and gauche industrialists convened in London to show off their wealth. In their collaboration at the still celebrated Savoy Hotel, the pair welcomed loyal and sometimes salacious clients, such as Oscar Wilde and Sarah Bernhardt; Escoffier created the modern kitchen brigade and codified French cuisine in his seminal Le Guide culinaire, which remains in print today; and Ritz, whose name continues to grace the finest hotels, created the world's first luxury hotel. The pair also ruffled more than a few feathers. Fine dining and luxury travel would never be the same--or more intriguing.

ID produktu: 1208649400
Tytuł: Ritz and Escoffier
Autor: Barr Luke
Wydawca: Random House Inc.
Język wydania: angielski
Język oryginału: angielski
Ilość stron: 320
Forma: książka
Okładka: miękka
Wymiary [mm]: 16 x 203 x 132
Indeks: 32371185
Brak
ocen
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez .

O autorze: Barr Luke

Hunt for History ,
audiobook mp3
0/5
(0/5) 0 recenzji
134,99 zł
Provence, 1970
okładka  miękka
0/5
(0/5) 0 recenzji

Zobacz także

Najczęściej kupowane The Radium Girls
0/5
45,09 zł
Megacena
Najczęściej kupowane China
0/5
135,99 zł
Megacena
Najczęściej kupowane The Military History Book
0/5
135,99 zł
Megacena
Najczęściej kupowane Babylon
0/5
58,59 zł
Megacena

Podobne do ostatnio oglądanego