Reishi
Ganoderma lucidum
Producent: Nanga
Forma: grzyb mielony
Kraj pochodzenia: Chiny
Pojemność: 50 g
Skład: Grzyb reishi 100%
Zalecany sposób użycia: ¼ łyżeczki proszku (ok. 1g) zalać niewielką ilością gorącej wody. Po ostudzeniu wypić razem z osadem. Stosować 2-4 razy dziennie, w tym pierwszą porcję na czczo, a kolejne przed posiłkami.
Zdrowie: Prawidłowa odporność, Prawidłowy cukier, Wsparcie snu, Chroniczne zmęczenie, Stres, napięcie, Mocna wątroba, Sprawne krążenie
Ostrzeżenia: nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji
Reishi (Ganoderma lucidum) – jest to grzyb o półkolistym kształcie i rdzawo-brązowym kolorze, porastający korzenie lub dolne części obumierających drzew liściastych. W Polsce znany jest pod nazwą lakowica żółtawa. Występuje praktycznie w każdej części świata, wyłączając te najzimniejsze, zlodowacone obszary. Ganoderma lucidum jest źródłem wielu substancji bioaktywnych, wykazujących korzystny wpływ na zdrowie człowieka. Najważniejsze z nich to polisacharydy (beta-D-glukany), fitosterole oraz triterpeny. Od tysiącleci grzyby reishi znajdują zastosowanie w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej, gdzie uważane są za symbol nieśmiertelności. Aktualnie wiele badań potwierdza, że regularne spożywanie lakowicy żółtawej wspiera naturalną odporność oraz wzmacnia cały organizm.
Właściwości prozdrowotne:
Wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
Wykazuje korzystny wpływ na układ krążenia – przyczynia się do utrzymania prawidłowego ciśnienia tętniczego oraz poziomu cholesterolu we krwi.
Pozytywnie wpływa na metabolizm węglowodanów.
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Reishi grzyb mielony 50g Nanga
ReishiGanoderma lucidumProducent: NangaForma: grzyb mielonyKraj pochodzenia: ChinyPojemność: 50 gSkład: Grzyb reishi 100%Zalecany sposób użycia: ¼ łyżeczki proszku (ok. 1g) zalać niewielką ilością ...