Pektyna do dżemów niskosłodzonych 100g AGNEX

Marka:

Sprzedaje abc-store : 13,42 zł

13,42 zł
Sklep Żabka 12,51 zł
Zobacz inne od abc-store
Przewidywana wysyłka w 1 dzień rob.

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy

Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.

OPIS Pektyna do dżemów niskosłodzonych 100g AGNEX
- ma działanie żelujące i zagęszczające
- stosowana w produkcji dżemów i marmolad
- pektyna pochodząca z cytrusów Pektyna oferowana przez firmę Agnex jest pektyna cytrusową. Pektyna znajduje się w ścianach komórkowych roślin i ochrania ją przed wysuszeniem oraz zabezpiecza ją przed drobnoustrojami. Jest to mieszanka węglowodanów, w której skład wchodzą głównie polisacharydy i oligosacharydy. Zaliczana jest do błonnika pokarmowego, który jest rozpuszczalny w wodzie, a pęczniejąc może przyczynić się do zmniejszenia sytości. Znaleźć ją można w takich owocach jak jabłka, owoce cytrusowe, winogrona, bananach oraz w warzywach: cukinii, dyniach, pomidorach i batatach.Pektyna wykorzystywana jest głównie w przemyśle spożywczym, ale spotykana jest również w przemyśle kosmetycznym oraz farmaceutycznym. Ma ona działanie żelujące oraz zagęszczające. Działa ona również jako emulgator, substancja stabilizująca oraz glazurujaca. Powszechnie stosowana jest w dżemach, marmoladach, galaretkach, przetworach mlecznych, napojach i sokach oraz wyrobach kakaowych i cukierniczych. W kosmetyce stosowana jest do produkcji preparatów przeciwzmarszczkowych. 
SKŁADNIKIPektyna amidowa (E440ii), dekstroza. Wartość odżywcza produktu w 100 g:Wartość energetyczna
- 1130 kJ / 270 kcalTłuszcz
- 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0 gWęglowodany
- 44 g
- w tym cukry
- 44 gBłonnik
- 46 gBiałko
- 0,5 gSól
- 3,75 g
SPOSÓB UŻYCIAW celu przygotowania dżemu zaleca się 8
-16g pektyny na 1kg owoców.Pektynę należy najpierw rozpuścić w niewielkiej ilości wody w temperaturze ok. 60oC, następnie dodać ją do gotującego się dżemu lub mieszamy pektynę z połową szklanki cukru i dodajemy przed końcem gotowania.  Kraj pochodzenia: Polska/Włochy. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gluten, gorczycę, orzechy, orzechy ziemne, seler, sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechować w temperaturze pokojowej w suchym i chłodnym miejscu.
ID produktu: 1268640139
Nazwa: Pektyna do dżemów niskosłodzonych 100g AGNEX
Producent: Agnex
Kod producenta: 5902578704807
Kraj/region pochodzenia: Włochy
Waga [g]: 100
Skład: Pektyna cytrusowa
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez .
Brak
ocen
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.

Podobne do ostatnio oglądanego