Pavlova - biała czekolada z truskawkami i bezą
Deser Pavlova – biała czekolada z truskawkami i bezą. To słynny deser, który pochodzi z Australi i Nowej Zelandii, jest to rodzaj torcika bezowego udekorowanego bitą śmietaną i świeżymi owocami, najczęściej truskawkami, malinami, kawałkami brzoskwini bądźowocami kiwi. Nazwa nawiązuje od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Tradycja głosi, że pierwszy raz został przygotowany podczas pobytu tancerki w Perth w 1926 lub 1929 roku przez szefa kuchni hotelu Esplanad. Jednak do autorstwa deserupretendują także Nowozelandczycy, twierdząc, że przyrządzono go w Wellington podczas tournée Pawłowej w 1926 roku. Charakteryzuje go unikalna słodycz bezowej nuty.
Zawartość netto 50g
wymiary opakowania 190 x 105 x 10 mm
Termin przydatności do spożycia 9 miesięcy
Składniki: czekolada biała (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon), truskawki liofilizowane 3% beza 2%. Masa kakaowa minimum 25,9%.
Przechowywać w suchym chłodnym i zacienionym miejscu, najlepiej w temperaturze 12-20°C, przy wilgotności max 70%.
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Pavlova - Biała Czekolada Z Truskawkami I Bezą
Pavlova - biała czekolada z truskawkami i bezą Deser Pavlova – biała czekolada z truskawkami i bezą. To słynny deser, który pochodzi z Australi i Nowej Zelandii, jest to rodzaj torcika bezowego ...