Składniki:
papryka chili czerwona* (45 %), trawacytrynowa*, szalotka*, czosnek*, galangal*, sól, nasiona kolendry*, kminek*,skórka z limonki kaffir*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowanyskładnik ekologiczny)
Opis:
Czerwone curry to mieszanka tajskich przypraw z wyraźną nutą chili i trawy cytrynowej. Czerwony kolor zawdzięcza czerwonemu chili.
Wystarczy dodać mleczko kokosowe, warzywa oraz mięso aby zrobić pyszne danie. Podawaj z ryżem lub chlebem naan. Możesz również, podsmażyć warzywa i tofu w woku, dodać makaron i mleczko kokosowe. Gotuj przez kilka minut, do uzyskania pożądanej gęstości potrawy.
Produktpasteryzowany. Opakowanie zawiera 8 sugerowanych porcji produktu.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 403 kJ/97 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 12 g
Białko: 4,7 g
Sól: 13,9 g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy.
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem PASTA CZERWONE CURRY BIO 120 g - TERRASANA
Składniki:papryka chili czerwona* (45 %), trawacytrynowa*, szalotka*, czosnek*, galangal*, sól, nasiona kolendry*, kminek*,skórka z limonki kaffir*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy ...