Oliwa z oliwek extra virgin z oliwek wulkanicznych Zammara IGP Sicilia (rocznik 2023/24)
Odkryj prawdziwą wyjątkowość sycylijskiej oliwy z oliwek z regionu wulkanicznego wyprodukowanej przez Oleificio Russo, która jest gwarancją jakości i tradycji.
Odmiany oliwek Nocellara del Belice i Nocellara Etnea, chronione przez ChOG Sicilia, nadają olejowi średnio intensywny owocowy smak i harmonijną równowagę między goryczką a pikanterią z nutami dzikich ziół i liści pomidora.
Doświadczenie i pasja firmy Oleificio Russo to gwarancja sycylijskiego oleju najwyższej jakości. Powstaje ze starannie wyselekcjonowanych i ręcznie przetworzonych oliwek. Zaufaj doświadczeniu i ciesz się tym, co Sycylia ma do zaoferowania. Sycylijska oliwa z oliwek extra virgin z regionu wulkanicznego marki Oleificio Russo to gwarancja bezpieczeństwa, jakości i smaku w 100% gwarantowana.
Butelka jest wyposażona w nakrętkę dozującą, która umożliwia łatwe dozowanie i równomierne dzielenie na potrawę, zapobiegając niepotrzebnemu marnowaniu.
Ta oliwa z oliwek extra virgin jest specyficzna ze względu na swoje wyraźne właściwości organoleptyczne: kolor, smak i zapach. Jest bogaty w witaminy E i A i zawiera wysoką wartość kwasów tłuszczowych. Oliwa Zammara IGP Sicilia jest wolna od cholesterolu, oliwki są uprawiane w sposób rzemieślniczy bez niebezpiecznych nebulizacji. Nie zawiera żadnych szkodliwych substancji chemicznych, hormonów, barwników ani pestycydów.
Doskonały do sałatek, do warzyw i do grillowanego mięsa.
Obszar produkcji: Belpasso-Campobella di Mazzara (CT)
Wysokość nad poziomem morza: 300-600 metrów
Gaje oliwne: 30-40-letnie, wielowiekowe drzewa
Odmiany: Nocellara dell'Etna 50 %, Nocellara del Belice 50 %.
Metoda zbioru: ręcznie
Okres zbioru: 10. Październik - 10. listopad
Metoda ekstrakcji: ciągły cykl chłodzenia
Kwasowość: 0,13 - 0,20
Wygląd: szmaragdowy zielony
Zapach: średnio intensywny owocowy z nutą zielonych pomidorów i karczochów.
Smak/zapach: trwale gorzki i pikantny, nuty zielonych pomidorów i dzikich ziół.
Zastosowanie: grillowane mięso, rośliny strączkowe, warzywa i sałatki śródziemnomorskie.
Certyfikaty: IGP Sycylia - gwarantowane przez Ministerstwo Rolnictwa i Leśnictwa - jednostka certyfikująca Irvos.
Nieruchomości
To naturalny sok bez żadnych przeróbek, bardzo rzadki składnik kuchni śródziemnomorskiej.
nie zawiera cholesterolu
ma działanie antyoksydacyjne i detoksykujące
zmniejsza ryzyko chorób serca i naczyń
spowalnia starzenie (już na poziomie komórkowym)
zawiera witaminy A, D, E, K
Zawiera kwasy tłuszczowe omega 3 i 6
lekkostrawny
idealny do redukcji masy ciała i diety
niezbędny w zimnej kuchni
Przechowywany: Przechowywać w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu w temperaturze poniżej 20°C. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
Skład: 100% oliwa z oliwek extra virgin, jakość oliwy z oliwek uzyskanej bezpośrednio z oliwek tylko za pomocą procedur mechanicznych.
Więcej informacji:Oliwa z oliwek extra virgin z oliwek wulkanicznych
Oliwa z oliwek extra virgin z oliwek wulkanicznych Zammara IGP Sicilia, 500 ml
Producent: Oleificio Russo - Via Papa Giovanni Paolo II, 9, 95032 Belpasso (CT) - Włochy
Waga: 500 ml
Skład: 100% oliwa z oliwek extra virgin, jakość oliwy z oliwek uzyskanej bezpośrednio z oliwek tylko za pomocą procedur mechanicznych.
Kraj pochodzenia: Włochy
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu w temperaturze do 20°C. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych
Pochodzenie oliwek: Włochy (Sycylia)
Zbiór i tłoczenie oliwek: Październik 2023
Alergeny: bez alergenów
Informacje żywieniowe: na 100 ml
Wartość energetyczna: 3762 Kj / 899 Kcal
Tłuszcze: 99.9 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 14.46 g
Węglowodany: 0.0 g
w tym cukry: 0.0 g
Białko: 0.0 g
Sól: 0,0 g
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Oliwa z oliwek extra virgin z oliwek wulkanicznych Zammara IGP Sicilia, 500 ml (rocznik 2023/24) / Oleificio Russo
Oliwa z oliwek extra virgin z oliwek wulkanicznych Zammara IGP Sicilia (rocznik 2023/24)Odkryj prawdziwą wyjątkowość sycylijskiej oliwy z oliwek z regionu wulkanicznego wyprodukowanej przez Oleificio