Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Najwyższej jakości olej słonecznikowy wysokooleinowy.
Tłoczony na zimno z zachowaniem wszystkich zasad uprawy i produkcji ekologicznej.
Certyfikat ekologiczny (logo zielonego listka na etykiecie) to gwarancja najwyższej jakości oraz pewność, że surowiec pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych, na których nie stosuje się substancji toksycznych, a proces produkcji jest przyjazny dla środowiska.
Zastosowania oleju:
Ekologiczny olej słonecznikowy do smażenia pozyskiwany z wyselekcjonowanych nasion słonecznika jest olejem o jasnej barwie. Spełnia najwyższe wymagania temperaturowe i smakowe. Wytłoczony z odmian słonecznika powstałych w wyniku naturalnej hodowli nasion charakteryzujących się wysoką zawartością kwasów jednonienasyconych w postaci kwasu oleinowego odpornego na wysoką temperaturę. Dzięki procesowi odwadniania (dezodoryzacji) bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Doskonale podkreśla aromaty potraw.
Olej słonecznikowy charakteryzuje się wysoką zawartością niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych i witaminy E. Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (NNKT) są niezwykle istotne dla organizmu i powinny być dostarczane wraz z pożywieniem w ramach zbilansowanej diety.
100% olej słonecznikowy wysokooleinowy *
* certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość energetyczna - 3700 kJ / 900 kcal
Tłuszcz - 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,8 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 83,1 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 9,1 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0,03 g
Witamina E - 65,5 mg
Ekologiczny olej z zarodków rzepaku Olandia zawsze rozlewany jest w szklane butelki, aby zapewnić bezpieczeństwo i trwałość produktu. Przed otwarciem olej należy przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Zaleca się, aby zimnotłoczony olej z zarodków rzepaku po otwarciu butelki przechowywać w lodówce lub ciemnej szafce i zużyć w przeciągu 4 tygodni.
Olej tłoczony na zimno |
Olej rafinowany |
Piękna barwa, zapach i smak |
Brak barwy, zapachu i smaku |
Bogactwo składników odżywczych |
Tylko kwasy tłuszczowe |
Produkt mało przetworzony |
Produkcja w wysokich temperaturach i z użyciem substancji chemicznych |
Zdrowa forma kwasów Omega 3 i 6 |
Niekorzystna forma kwasów Omega 3 i 6 |
Wysoka zawartość Witaminy E |
Niska zawartość Witaminy E |
Wszystkie oleje marki Olandia to oleje pochodzące z pierwszego tłoczenia na zimno, nierafinowane. Starannie opracowana technologia produkcji gwarantuje oleje nie tylko o najwyższej wartości prozdrowotnej, ale też o doskonałym smaku.
Producent marki Olandia szczyci się najlepszymi na rynku cenami produktów ekologicznych, stanowiących ponad 70% portfolio. Aby to osiągnąć zostały wdrożone nowoczesne procedury obejmujące produkcję w ramach całego łańcucha – produkcja z dobrej jakości surowca, przy zastosowaniu nowoczesnych technologii oraz sprzedaży i dystrybucji, a także zagospodarowanie odpadów poprodukcyjnych. Jakość olejów tłoczonych na zimno uzależniona jest od wielu procesów technologicznych stosowanych w produkcji oraz dystrybucji ale przede wszystkim od rodzaju surowca. Dlatego Złoto Polskie zaopatruje się w ekologiczne nasiona roślin oleistych tylko w certyfikowanych gospodarstwach ekologicznych, kładąc duży nacisk na jakość surowca użytego do produkcji.
ID produktu: | 1343196401 |
Nazwa: | Olej słonecznikowy do smażenia, tłoczony na zimno, BIO, 250 ml, Olandia |
Producent: | Olandia |
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Olej słonecznikowy do smażenia, tłoczony na zimno, BIO, 250 ml, Olandia
Olej słonecznikowy do smażenia, tłoczony na zimno, BIO, 250 ml, Olandia Najwyższej jakości olej słonecznikowy wysokooleinowy.Tłoczony na zimno z zachowaniem wszystkich zasad uprawy i produkcji ...