NUTVIT Peanut Butter + Coconut 500 g, Smooth

Marka:

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń

Produkt niedostępny

Dodaj do listy

Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.

NUTVIT Peanut Butter + Coconut 500 g

NUTVIT Peanut Butter + Coconut 500 g

 

Podobnie jak masło orzechowe wykorzystywany jest jako dodatek do owoców. Naturalna słodycz kokosa sprawia, że masło jest fantastycznym deserem. Zawiera błonnik a także niewielkie ilości potasu, żelaza i manganu. Nie zawiera sztucznych barwników,aromatów, konserwantów. Zawiera dobre tłuszcze niezbędne dla utrzymania zdrowej diety. Olej kokosowy zawiera określone kwasy tłuszczowe, które pomagają spalić nadmiar masy ciała jak również zwiększyć przemianę materii.

  • Bez dodatku soli
  • Bez dodatku cukru
  • Bez oleju palmowego

Błonnik wiążąc wodę lub rozpuszczając się w niej tworzy swoisty 'żel', dzięki czemu zapełnia nasz żołądek i jelita. My czujemy się syci, a de facto zjadamy mało kalorii (tak jest w przypadku jedzenia na przykład dużej ilości warzyw do posiłku). Jeżeli stosujemy suplementy z błonnikiem przed posiłkiem, popijamy je dużą ilością wody, to wypełniamy częściowo nasz przewód pokarmowy i wydaje nam się, że zjedliśmy zdecydowanie więcej niż miało to miejsce faktycznie.

Potas łatwo przemieszcza się przez błony komórkowe, dostarczając komórkom substancji odżywczych i wynosząc zbędne produkty przemiany materii. Pobudza wydzielanie insuliny, uczestniczy w spalaniu węglowodanów i białek. Jest niezbędny do właściwego funkcjonowania systemu nerwowego, pracy mięśni, bierze udział w dotlenianiu mózgu, poprawiając zdolność myślenia i koncentrację. Jednak najważniejszą funkcją potasu jest regulowanie gospodarki wodnej, kontrola ciśnienia krwi i pracy nerek.

Żelazo w organizmie człowieka znajduje się w ilości od 4 do 5 gramów. Większość (około 70 proc.) występuje przede wszystkim w hemoglobinie - białku (i jednocześnie barwniku krwi), które umożliwia pobieranie tlenu w płucach i oddawanie go w tkankach. Z kolei w szpiku kostnym żelazo jest wykorzystywane w procesie tworzenia krwinek czerwonych. Poza tym żelazo jest składnikiem mioglobiny – białka występującego w mięśniach (zbliżonego w budowie chemicznej do hemoglobiny), które umożliwia mięśniom pobieranie z krwi niezbędnego do ich pracy tlenu. Pierwiastek ten występuje również w enzymach tkankowych, umożliwiając ich działanie. Ponadto wpływa na metabolizm cholesterolu oraz sprzyja detoksykacji szkodliwych substancji w wątrobie. Żelazo odgrywa również ważną rolę w zwalczaniu bakterii i wirusów przez system odpornościowy, a także wspomaga prawidłową pracę układu nerwowego.

Mangan to pierwiastek mineralny, który wchodzi w skład wielu tkanek, jednak w największych ilościach można go znaleźć w wątrobie, mózgowiu, nerkach i trzustce. Ponadto jest składnikiem wielu enzymów, które biorą udział w procesie prawidłowego trawienia i wchłaniania węglowodanów, tłuszczów i białek. Poza tym mangan odpowiada za prawidłową pracę układu nerwowego (w połączeniu z wapniem sprawdza się zwłaszcza u kobiet z zespołem napięcia przedmiesiączkowego, czyli PMS) i wywiera duży wpływ na poziom libido i sprawność seksualną, a także na płodność. Jest także niezbędnym składnikiem kości. Ponadto wpływa na prawidłowe funkcjonowanie mózgu i stan skóry oraz spełnia ważną rolę w produkcji tyroksyny, czyli nieaktywnej formy hormonów tarczycy. Jest również pierwiastkiem, który stanowi tarczę obronną organizmu przed wolnymi rodnikami oraz ułatwia wchłanianie i magazynowanie żelaza.

Skład:

Wartość odżywcza produktu 100g 1 porcja (25g) %RI/RWS* (25g)
Wartość Energetyczna 2459kj / 593 kcal 615kj / 148 kcal 7%
Tłuszcz 47,9g 11,98g 17%
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 12g 3g 15%
W tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 23,7g 5,93g -
W tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone 11,8g 2,95g -
Węglowodany 15g 3,75 1%
W tym cukry 3,7g 0,93g 1%
Białko 23,2g 5,8g 12%
Sól 20,5mg 5,13mg <1%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ / 2000 kcal)

Dawkowanie:

Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Zamieszać przed użyciem gdyż może występować naturalne oddzielenie tłuszczu.

Po otwarciu spożyć w przeciągu 3 miesięcy

Data przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy!
(przeważnie rok, albo dłużej!)

Domyślną nazwę, opis jak i inne parametry dodawanego produktu zmienisz udając się na stronę TOWARY \ Ustawienia nowo dodawanego produktu.
ID produktu: 1272010955
Nazwa: NUTVIT Peanut Butter + Coconut 500 g, Smooth
Producent: OstroVit
Brak
ocen
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.

Ostatnio oglądane

Podobne do ostatnio oglądanego