Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm [10014]

Marka:
Kolor:
kremowy

Sprzedaje ostrysklep : 578,99 zł

578,99 zł
Aktywuj dodatkowe korzyści
Darmowe punkty odbioru
Darmowy kurier
Zobacz inne od ostrysklep
Przewidywana wysyłka w 1 dzień rob.

Sprzedaje Souschef : 579,00 zł

Sprzedaje HEBITO : 579,00 zł

Sprzedaje Ratujesz : 578,99 zł

Wszyscy sprzedawcy

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy

Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.

Może Cię zainteresować

Pasuje do tego produktu

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 270 mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

 

Najważniejsze cechy Yanagiby to:
 

  • długość - długie ostrze służy do cięcia tylko w jedną stronę ("do siebie") aby uniknąć zygzakowatych śladów po cięciu i pozostawić idealny przekrój,
  • grubość - ma bardzo cienkie ostrze aby umożliwić cięcie przy użyciu niewielkiej siły tak aby nie miażdżyć, rozbijać czy rozrywać krojonych produktów,
  • twardość i wytrzymałość - noże wykonane są z bardzo twardej a zarazem wytrzymałej stali pozwalającej na perfekcyjne zaostrzenie,
  • konstrukcja noża ma ułatwiać oddzielanie przekrojonych plastrów od płaszczyzny noża.
 

Noże z tej linii wykonane zostały z pochodnej VG-10, molibdenowo-wanadowej, wysokowęglowej, nierdzewnej stali zwanej MBS-26, która została poddana trójstopniowemu procesowi hartowania aż do osiągnięcia twardości 58-59 HRC. Każde ostrze zostało doprowadzone do perfekcji przez rzemieślników z ponad 30 letnim doświadczeniem, wynosząc noże Masahiro do poziomu niebywałej ostrości.

 

Rękojeść została wykonana z charakterystyczną w Japonii dbałością o detale z jasnego magnoliowego drewna wzmocnionego pierścieniem z tworzywa.


Uwaga! Noże z serii MS-8 występują z dwoma różnymi logotypami (napisy w alfabecie japońskim lub łacińskim).

 

Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści:  drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Wymiary:
Długość całkowita (A): 403 mm
Długość ostrza (B): 265 mm
Szerokość (C): 35 mm
Grubość (D): 2.5 mm
Waga: 116 g

 

Przydatne informacje:

  • Wszystkie noże Masahiro są ekstremalnie ostre, zalecamy zatem użytkowanie z należytą ostrożnością.
  • Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem serii do tego przeznaczonej).
  • Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.
  • Do krojenia używaj drewnianych lub wykonanych z tworzywa desek do krojenia.
  • Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
  • Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
  • Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.

 

ID produktu: 1253701773
Nazwa: Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm [10014]
Marka: Masahiro
Producent: Masahiro
Materiał korpusu: drewno
Kolor: kremowy
Materiał / Skład surowcowy: stal
Szerokość produktu [mm]: 35
Gwarancja: 24 miesiące
Kod producenta: OM-2011-uniw
Materiał korpusu: drewno
nóż uniwersalny
Numer katalogowy: 2011
Brak
ocen
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez .

Podobne do ostatnio oglądanego