Now Foods 7-KETO® 100 mg | 60 vcaps
Ułatwia osiągnięcie pełnej koncentracji i skupienia
Brak negatywnych skutków ubocznych
Wspomaga utratę tkanki tłuszczowej
Korzystnie wpływa na metabolizm
Obniża produkcję kortyzolu
Poprawia pracę mózgu
Dehydroepiandrosteron (DHEA) – słaby androgen nadnerczowy – wytwarzany jest w korze nadnerczy. Najwyższe jego stężenie występuje u osób około 35. roku życia. W późniejszym wieku obserwujemy stopniowe zmniejszanie się nadnerczowej produkcji DHEA, aż do śladowych ilości u osób osiemdziesięcioletnich. Obniżenie produkcji DHEA dodatkowo nasila się u pacjentów cierpiących na choroby układu krążenia, nowotwory, depresję, cukrzycę lub osteoporozę. U kobiet DHEA metabolizowany jest w tkankach docelowych głównie do androgenów, tj. testosteronu, ale powstają także z niego estrogeny – estradiol i estron. U mężczyzn natomiast powstają z niego przede wszystkim estrogeny. Kierunek metabolizmu DHEA zależy od układu enzymatycznego, jakim dysponuje dana tkanka i narząd. Na przykład u kobiet z DHEA w ośrodkowym układzie nerwowym i w skórze powstają głównie androgeny, natomiast w obrębie narządów moczowo-płciowych powstaje testosteron.
DHEA wpływa korzystnie na układ odpornościowy, wykazuje także działanie antynowotworowe i antyoksydacyjne (podobnie jak witaminy E i C). DHEA zmniejsza ryzyko wystąpienia choroby Parkinsona i Alzheimera, a więc wywiera efekt ochronny na ośrodkowy układ nerwowy. Działa także jako neuroprzekaźnik w mózgu i reguluje procesy zapamiętywania. Prawidłowa aktywność DHEA w mózgu odpowiada za poziom nastroju. Zaburzenia w rytmie jego wydzielania mogą powodować depresję. Obniżanie się wraz z wiekiem stężeń DHEA współistnieje ze wzrostem częstości występowania miażdżycy, otyłości oraz cukrzycy. Stwierdzono niskie stężenie DHEA u osób z chorobami układu sercowo-naczyniowego. DHEA zmniejsza ryzyko choroby wieńcowej, głównie powstawanie blaszki miażdżycowej w naczyniach. Wykazano, że im wyższe stężenie DHEA, tym wyższe stężenie HDL-cholesterolu, a niższe cholesterolu całkowitego i LDL-cholesterolu. Niedobór DHEA może być także jedną z przyczyn powstawania zespołu metabolicznego, tj. współistnienia u poszczególnych pacjentów nadciśnienia tętniczego, dyslipidemii, otyłości brzusznej i zaburzeń gospodarki węglowodanowej. Jest on czynnikiem ryzyka chorób układu sercowo-naczyniowego, a przede wszystkim choroby wieńcowej.
Składniki:
Porcja: 1 kapsułka
Porcji w opakowaniu: 60
Opakowanie: 60 kapsułek
Składniki aktywne: 7•Keto (DHEA Acetate-7-one)
w porcji: 100 mg
Inne składniki: mąka ryżowa, hypromeloza (kapsułka celulozowa), kwas stearynowy (źródło roślinne) i dwutlenek krzemu.
Sposób użycia:
Zaleca się przyjmować jedną kapsułkę do dwóch razy dziennie, najlepiej podczas posiłku. Nie należy przekraczać zalecanej dawki.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zaleca się stosowanie zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Now Foods, Now 7-keto 100mg Dhea Obniża Kortyzol, Suplement diety, 60 kaps.
Now Foods 7-KETO® 100 mg | 60 vcaps Ułatwia osiągnięcie pełnej koncentracji i skupienia Brak negatywnych skutków ubocznych Wspomaga utratę tkanki tłuszczowej Korzystnie wpływa na ...