Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Funkcja technologiczna:
stabilizator, regulator kwasowości, spulchniacz ciasta, pożywka dla drożdży.
Mleczan wapnia jest otrzymywany w wyniku reakcji kwasu mlekowego z węglanem lub wodorowęglanem wapnia. Reguluje i stabilizuje pH. Wzmacnia aktywność innych substancji. Dzięki dobrej rozpuszczalności w wodzie wykorzystywany jest do wzbogacania produktów w wapń.
Zastosowanie mleczanu wapnia:
ułatwia żelowanie produktów niesłodzonych, do utwardzania ogórków kwaszonych, warzyw i owoców. Wzbogaca w wapń napoje i konserwy dla dzieci. Polepsza jakość mleka w proszku.
W kuchni molekularnej mleczan wapnia (E 327) zwany Calcium lub Calazoon
Służy jako materiał pomocniczy dla środków żelujących alginianu sodu oraz karagenu. Może również służyć do produkcji kapsułek. Im większa będzie dawka mleczanu wapnia tym szybciej będą żelować kapsułki. Im dłużej będą przebywać w roztworze tym silniejsza będzie warstwa żelowa aż do całkowitego ścięcia.
Kraj pochodzenia: Chiny
ID produktu: | 1400444089 |
Nazwa: | Mleczan wapnia 100g |
Producent: | Agnex |
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Mleczan wapnia 100g
Funkcja technologiczna: stabilizator, regulator kwasowości, spulchniacz ciasta, pożywka dla drożdży. Mleczan wapnia jest otrzymywany w wyniku reakcji kwasu mlekowego z węglanem lub ...