Mleczan wapnia 100g

Producent:

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń

Produkt niedostępny

Dodaj do listy

Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.

 

Funkcja technologiczna:

stabilizator, regulator kwasowości, spulchniacz ciasta, pożywka dla drożdży.

Mleczan wapnia jest otrzymywany w wyniku reakcji kwasu mlekowego z węglanem lub wodorowęglanem wapnia. Reguluje i stabilizuje pH. Wzmacnia aktywność innych substancji. Dzięki dobrej rozpuszczalności w wodzie wykorzystywany jest do wzbogacania produktów w wapń.

Zastosowanie mleczanu wapnia:

ułatwia żelowanie produktów niesłodzonych, do utwardzania ogórków kwaszonych, warzyw i owoców. Wzbogaca w wapń napoje i konserwy dla dzieci. Polepsza jakość mleka w proszku.

 

W kuchni molekularnej mleczan wapnia (E 327) zwany Calcium lub Calazoon

Służy jako materiał pomocniczy dla środków żelujących alginianu sodu oraz karagenu. Może również służyć do produkcji kapsułek. Im większa będzie dawka mleczanu wapnia tym szybciej będą żelować kapsułki. Im dłużej będą przebywać w roztworze tym silniejsza będzie warstwa żelowa aż do całkowitego ścięcia.

 

Kraj pochodzenia: Chiny


ID produktu: 1400444089
Nazwa: Mleczan wapnia 100g
Producent: Agnex
Brak
ocen
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.

Ostatnio oglądane

Podobne do ostatnio oglądanego