Meksyk od kuchni. Od Azteków do Adelity (okładka  miękka)

Wszystkie formaty i wydania (4): Cena:

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń

Produkt niedostępny

Dodaj do listy Moja biblioteka

Masz już ten produkt? Dodaj go do Biblioteki i podziel się jej zawartością ze znajomymi.

Może Cię zainteresować

Książka opowiada o meksykańskiej historii z perspektywy kulinarnej, ponieważ gastronomia to jedna z najbardziej charakterystycznych cech kultury Meksyku i zwierciadło jego historii. Meksyk to kraj różnorodny zarówno geograficznie – pustynie, doliny, lasy, selwy, góry i wybrzeża – jak i etnicznie; to tej różnorodności zawdzięcza swe kulinarne bogactwo. Dawne cywilizacje osiadłe na terenach dzisiejszego Meksyku udomowiły indyka, podjęły uprawy wielu gatunków roślin, takich jak kukurydza, pomidor, fasola, chili, dynia, orzeszki ziemne, awokado, kakao, wanilia , które dziś goszczą na stołach całego świata. W wyniku hiszpańskiej konkwisty meksykańska kuchnia wzbogaciła się o elementy europejskie i nadal, nie tracąc swego charakteru, czerpie inspiracje z całego świata.


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

ID produktu: 1096881683
Tytuł: Meksyk od kuchni. Od Azteków do Adelity
Autor: Osorio-Mrożek Susana
Wydawnictwo: TAiWPN Universitas Kraków
Język wydania: polski
Język oryginału: polski
Liczba stron: 400
Numer wydania: II
Data premiery: 2014-05-25
Forma: książka
Okładka: miękka
Wymiary produktu [mm]: 140 x 47 x 204
Okres historyczny: opracowania ogólne
Indeks: 14803543
średnia 4
5
1
4
1
3
1
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.

Zobacz także

Inne z tego wydawnictwa Sąd
5/5
118,99 zł
Megacena
Inne z tego wydawnictwa Kino końca wieku. Historia kina. Tom 4 Opracowanie zbiorowe
4.8/5
30,51 zł
Inne z tego wydawnictwa Słowacja. Dzieje obojętności
4.6/5
25,18 zł
Promocja
20,16 zł  najniższa cena

29,00 zł  cena regularna

Podobne do ostatnio oglądanego