Maral
Rhaponticum carthamoides
Producent: Nanga
Forma: korzeń mielony
Pojemność: 50g
Kraj pochodzenia: Rosja
Skład: Korzeń maralu 100%
Zalecany sposób użycia: 1-2 łyżeczki sproszkowanego korzenia zalać dwiema szklankami wody. Gotować przez 20-30 minut, następnie pozostawić do ostudzenia pod przykryciem. Pić po 100 ml 2-3 x dziennie.
Zdrowie: Prawidłowa odporność, Prawidłowy cukier, Chroniczne zmęczenie
Zastosowanie: wsparcie wydolności, koncentracja, odprężenie i nastrój
Ostrzeżenia: nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji
Szczodrak krokoszowaty (Rhaponticum carthamoides) – nazywany maralem lub leuzeą, to roślina budową przypominająca oset z tą różnicą, że nie posiada ona kłujących elementów, a jej łodyga jest znacznie grubsza. Można spotkać ją na obszarach górzystych Azji Środkowej: na Syberii i w Północnej Mongolii. Surowcem zielarskim są korzenie i kłącza. Zawierają one m.in. fitoekdyzony, olejki eteryczne, flawonoidy, garbniki, karotenoidy, inulinę, kwas askorbinowy oraz sole mineralne. Nazwa maral pochodzi od podgatunku jelenia Cervus elaphus Maral, który żyje w skrajnych warunkach środowiskowych i chętnie odżywia się leuzeą. Mieszkańcy Syberii uważają, że to właśnie dzięki tej roślinie zwierzę to zyskuje siłę i wytrzymałość. Według rosyjskiej medycyny naturalnej maral to wspaniały adaptogen podnoszący możliwości fizyczne i psychiczne. Suplementacja maralem jest wskazana w okresach rekonwalescencji, a także dla zwiększenia ogólnej witalności.
Właściwości prozdrowotne:
Zwiększa możliwości fizyczne organizmu.
Podnosi samopoczucie.
Wzmacnia odporność na stres.
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Maral korzeń mielony leuzea 50g Nanga
Maral Rhaponticum carthamoides Producent: Nanga Forma: korzeń mielony Pojemność: 50g Kraj pochodzenia: Rosja Skład: Korzeń maralu 100% Zalecany sposób użycia: 1-2 łyżeczki sproszkowanego ...