White Gari to popularny produkt spożywczy w krajach zachodniej Afryki, szczególnie w Nigerii, Ghanie i innych regionach. Jest to sproszkowana mąka pozyskiwana z bulw manioku, która jest suszona i następnie mielona na drobny proszek. Mąka Gari AliBaba to popularny i wszechstronny dodatek do wielu tradycyjnych dań mięsnych, rybnych i duszonych warzyw, a także zagęszczacz do zup i gulaszy. Gari można zjeść jako przekąskę w zimnej wodzie lub ugotować w gorącej wodzie, tworząc klasyczne danie przypominające ciasto zwane Eba. Główna różnica między żółtym i białym garri polega na ich kolorze. Białe garri jest przetwarzane w celu usunięcia wszelkich śladów skórki manioku, natomiast żółte garri zachowuje część żółtawego koloru skórki manioku, ponieważ nie jest ona całkowicie usuwana podczas przetwarzania. Obydwa typy mają podobny smak i konsystencję, ale preferencje regionalne i kulturowe mogą mieć wpływ na to, który produkt jest preferowany.
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Mąka z korzeni manioku White Gari AliBaba 1kg
White Gari to popularny produkt spożywczy w krajach zachodniej Afryki, szczególnie w Nigerii, Ghanie i innych regionach. Jest to sproszkowana mąka pozyskiwana z bulw manioku, która jest suszona i ...