Mąka na Pizze Włoska TYP 00 1kg

Producent:

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń

Produkt niedostępny

Dodaj do listy

Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.

MĄKĄ
NA PIZZĘ - WŁOSKĄ


Wybierz się w podróż do Włoch i przygotuj pizzę w stylu włoskim od podstaw w swoim domu. Jest to proste i łatwe, ale powinieneś użyć specjalnego rodzaju mąki do zrobienia ciasta. Ta mąka do pizzy od Pzz jest właśnie tym, czego potrzebujesz. Zbierz rodzinę lub przyjaciół na kolacji i przygotuj klasyczne danie, które nie ma sobie równych na świecie!

Prawdziwa włoska pizza zawsze zaczyna się od ciasta.

Ręcznie wyrabiane ciasto powinno składać się tylko z czterech składników: mąki, drożdży, soli i wody, a placek po wyrobieniu nie może być wyższy niż 3 mm. Pizza włoska, nie zawsze będzie okrągła.

Najlepsza pizza to ta najprostsza - na przykład margherita z sosem pomidorowym lub koncentratem passata, serem mozzarella, letnią wodą i suchymi drożdżami oraz odrobiną świeżych ziół typu oregano, bazylia lub tymianek.

Chcesz uzyskać efekt prawdziwej włoskiej pizzy ?
Wybierz mąkę wytworzoną z pszenicy miękkiej, uniwersalną, bardzo drobno zmieloną, typu 00.

Mąka pszenna jest podstawą wielu włoskich potraw. Świetnie sprawdzi się również w cieście do pizzy. Ten typ mąki 00 jest używany przez profesjonalnych producentów pizzy. Główną różnicą pomiędzy nią a podstawową mąką pszenną pełnoziarnistą jest jej duża elastyczność, która pomaga utrzymać powietrze wewnątrz ciasta podczas jego przygotowania. Mąka ta jest produkowana według tradycyjnych zasad i została sprawdzona jako najlepszy produkt do przygotowania ciasta na włoską pizzę. Idealnie rozciągliwe i elastyczne ciasto i nie będzie się kleić do rąk, co pozwoli Ci łatwo uformować dowolny kształt. To gwarancja, że Twoja pizza będzie przyjemnością do zjedzenia (chrupiąca z zewnątrz, ale miękka w środku), a nie rozczarowaniem! Z pewnością powinieneś sam spróbować!

Mąka typ 00 nadaje się również do ciasta na ravioli, ciastek a przede wszystkim do pizzy. Jest wykorzystywana do świeżego makaronu oraz na lekkie włoskie bułki, chleb oraz typowe włoskie pieczywo – focaccia.

Zastosowanie: do wypieków (ciast drożdżowych), deserów, koktajli, do zagęszczania sosów i zup.

Skład: 
mąka pszenna, środki do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, enzymy

Alergeny: Pszenica gluten - Zawiera

Wyprodukowano w Polsce.

Producent:
Podlaskie Zakłady Zbożowe S.A.

Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:

Wartość energetyczna

1476 kJ/ 348 kcal

Tłuszcz:

- kwasy tłuszczowe nasycone

1,20 g

0,17 g

Węglowodany:

- cukry

74,90 g

0,20 g

Błonnik

-

Białko

9,20 g

Sól

0,01 g

#wloskapizza

ID produktu: 1400446069
Nazwa: Mąka na Pizze Włoska TYP 00 1kg
Producent: Agnex
Brak
ocen
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.

Podobne do ostatnio oglądanego