Living Bread: Tradition and Innovation in Artisan Bread Making (okładka  twarda, wyd. 10.2019)

Sprzedaje Libristo : 144,15 zł

144,15 zł
Kurier 13,99 zł
Aktywuj dodatkowe korzyści
Darmowy kurier
Zobacz inne od Libristo
Przewidywana wysyłka w 19-20 dni rob.

Sprzedaje empik.com : 162,99 zł

Sprzedaje ABE BOOKS : 202,00 zł

Sprzedaje dvdmax : 290,76 zł

Wszyscy sprzedawcy

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy

Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.

2020 James Beard Award Winner The major new cookbook by the pioneer from Bread Alone, who revolutionized American artisan bread baking, with 60 recipes inspired by bakers around the world. At twenty-two, Daniel Leader stumbled across the intoxicating perfume of bread baking in the back room of a Parisian boulangerie, and he has loved and devoted himself to making quality bread ever since. He went on to create Bread Alone, the now-iconic bakery that has become one of the most beloved artisan bread companies in the country. Today, professional bakers and bread enthusiasts from all over the world flock to Bread Alone`s headquarters in the Catskills to learn Dan`s signature techniques and baking philosophy. But though Leader is a towering figure in bread baking, he still considers himself a student of the craft, and his curiosity is boundless. In this groundbreaking book, he offers a comprehensive picture of bread baking today for the enthusiastic home baker. With inspiration from a community of millers, farmers, bakers, and scientists, Living Bread provides a fascinating look into the way artisan bread baking has evolved and continues to change--from wheat farming practices and advances in milling, to sourdough starters and the mechanics of mixing dough. Influenced by art and science in equal measure, Leader presents exciting twists on classics such as Curry Tomato Ciabatta, Vegan Brioche, and Chocolate Sourdough Babka, as well as traditional recipes. Sprinkled with anecdotes and evocative photos from Leader`s own travels and encounters with artisans who have influenced him, Living Bread is a love letter, and a cutting-edge guide, to the practice of making good bread.
ID produktu: 1333205995
Tytuł: Living Bread: Tradition and Innovation in Artisan Bread Making
Autor: Daniel Leader
Wydawca: Prentice Hall Press
Język wydania: angielski
Ilość stron: 368
Numer wydania: I
Rok wydania: 2019
2019-10-01
Forma: książka
Okładka: twarda
Wymiary [mm]: 274 x 32 x 228
Indeks: 44893132
Brak
ocen
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez .

Zobacz także

Najczęściej kupowane White Nights
4.8/5
10,99 zł
Megacena
Najczęściej kupowane Bluey. Wheres Bluey? A Search-and-Find Book Opracowanie zbiorowe
4.8/5
27,29 zł
Megacena
Najczęściej kupowane Metamorphosis
4.7/5
41,69 zł
Megacena
Najczęściej kupowane Letters to Milena
4.8/5
45,79 zł
Megacena
Najczęściej kupowane The Idiot
4.8/5
16,09 zł
Megacena
Najczęściej kupowane Polish'd
5/5
108,99 zł
Megacena
Najczęściej kupowane Tomie
4.7/5
126,99 zł
Najczęściej kupowane Frankenstein
4.5/5
33,69 zł
Megacena
Najczęściej kupowane Bluey: Super Stickers
5/5
28,69 zł
Megacena

Klienci, których interesował ten produkt, oglądali też

Podobne do ostatnio oglądanego