Kawa ziarnista świeżo palona 100% Arabica Espresso Uganda 1kg Palmera

Marka:

Sprzedaje Palmera coffee : 89,00 zł

89,00 zł
InPost 9,99 zł
Zobacz inne od Palmera coffee
Przewidywana wysyłka w 1 dzień rob.

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń
Dodaj do listy

Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.

Kawa ziarnista świeżo palona 100% Arabica Espresso Uganda 1kg.

Uwolnij pełnie smaku i aromatu zamkniętą w ziarnku doskonałej kawy.

Jesteśmy pewni jakości naszych kaw!

Do każdego rodzaju zakupionej kawy otrzymasz jej darmową próbkę z tego samego wypalenia.

Możesz ją wykorzystać w pierwszej kolejności i ocenić czy kawa spełnia Twoje oczekiwania.

Jeżeli okaże się, że nie jest to Twój smak, odeślij nam zakupioną kawę a my zwrócimy Ci pieniądze.

Charakterystyka naszej kawy:

- Kraj pochodzenia: Uganda

- Region pochodzenia: Mount Elgon - Bogisu

- Odmiany Botaniczne: Kent Typica

- Wysokość uprawy: 1300 - 1900 m n.p.m.

- Nuty smakowe: cytrusy, śliwka, czekolada

- Kwasowość: delikatna (2/5)

- Body (cielistość): wysokie (4/5)

- Aromat: słodki

- Stopień palenia: średni

- Metody parzenia: ekspres automatyczny, ekspres kolbowy,     ekspres przelewowy, french press, kawiarka, metody alternatywne

Kawa ziarnista Arabica Espresso to świeżo palone ziarna pochodzące prosto z upraw na zboczu masywnej, wulkanicznej góry Elgon we wschodniej Ugandzie.

Wulkaniczna gleba, bogata w minerały oraz unikalny klimat na zboczu góry tworzą idealne warunki do uprawy krzewów kawowca.

Kawa z tego regionu ma większą cielistość niż inne kawy z Afryki wschodniej oraz nacechowana jest umiarkowaną kwasowością.

Jak to robimy?

Dbamy o każdy szczegół na poszczególnych etapach, od wyporu plantacji, aż do czasu gdy otworzysz opakowanie z aromatyczną, stworzoną z sercem kawą.

Zaczynamy od starannego dobierania ziaren. Po wnikliwej weryfikacji próbek wybieramy te najlepsze, spełniające nasze wymagania. Do każdej partii surowego ziarna dobieramy odpowiedni, optymalny profil palenia. Jest to kluczowy moment w całym procesie ponieważ właściwie dobrane parametry zaprocentują doskonałym smakiem i aromatem

Istnieją trzy podstawowe sposoby wypalania ziaren kawy. My preferujemy najbardziej optymalny stopień średni. Dzięki paleniu metodą ,,Omniroast” zamykamy w strukturze ziarna olejki bogate w smak i aromat. Pozwala to podczas przygotowywania kawy wydobyć z niej najlepsze i unikalne walory poszczególnych odmian ziaren, dzięki czemu możemy delektować się pyszną i aromantyczną kawą i odkrywać głębie jej smaku z każdą kolejną filiżanką.

Jak najlepiej dobrać grubość mielenia do

metody przygotowania kawy?

Na bazie naszych doświadczeń jak i obserwacji autorytetów z dziedziny ,,Baristyki ‘’wynika, że dobranie odpowiedniej grubości mielenia ziaren odgrywa kolosalną rolę w procesie przygotowywania naparu, by maksymalnie wydobyć z niego właściwy smak i aromat.

Grafika prezentuje, jak według nas powinna być dobrana grubość mielenia do poszczególnych metod parzenia kawy

Nasze opakowanie:

Do pakowania naszej kawy wykorzystujemy najlepsze na rynku rozwiązania by kawa nie straciła swojej świeżości a co za tym idzie zachowała swój nie powtarzalny smak i aromat.

Zastosowany w opakowaniu specjalny wentyl uniemożliwia dostawaniu się tlenu a jednocześnie pozwala kawie ,,odgazować’’ po procesie palenia.

System zip umożliwia szczelne zamknięcie opakowania bez konieczności stosowania różnego rodzaju klipsów lub przesypywania kawy do innych opakowań.

Co nas wyróżnia?

Jesteśmy niewielka palarnią i uważamy to za nasz atut. Nie prowadzimy masowej produkcji dzięki temu jesteśmy w stanie właściwie kontrolować proces przetwórstwa surowych ziaren najlepiej jak jest to możliwe na każdym etapie.

Klient jest dla nas najważniejszy!

Korzystając z naszej oferty możesz mieć pewność, że zawsze potraktujemy Cię w sposób indywidualny i wyjątkowy. Naszym nadrzędnym celem jest to, by zakupy u nas były czystą przyjemnością i pozostawiły po sobie pozytywne wrażenie, abyśmy mogli niebawem powitać Cię znowu.

Nasza kawa jest zawsze świeżo palona, to oznacza, że dostajesz kawę wypaloną nie później niż 72 godziny przed wysyłką. Należy jednak pamiętać, że najlepsze walory smakowe jak i aromatyczne ziarna ujawniają po około 7 dniach od wypalenia.

Zapraszamy...

ID produktu: 1463853343
Nazwa: Kawa ziarnista świeżo palona 100% Arabica Espresso Uganda 1kg Palmera
Producent: ANDPOL
Stopień palenia kawy: palenie średnie
Kraj/region pochodzenia: Afryka
Waga [g]: 1000
Prezentowane dane dotyczą zamówień dostarczanych i sprzedawanych przez .
Brak
ocen
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.

Podobne do ostatnio oglądanego