Kawa Ziarnista Qualia Pokusa Krokusa 3.0 - 1 Kg - Szczecińskie Klimaty

Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.

Potrzebujesz pomocy w zamówieniu?

Zadzwoń

Produkt niedostępny

Dodaj do listy

Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.

Kawa ziarnista Qualia Pokusa Krokusa 3.0 - 1 kg  

Qualia Pokusa Krokusa 3.0 to nowa kawa z serii Szczecińskie Klimaty wypalona pod espresso. Kwaśna i słodka z ziaren jakości specialty. Etiopia wypalona jest pod tradycyjne metody parzenia takie jak zalewajka, ekspres ciśnieniowy, kawiarka czy french press. 

Mieszanka została stworzona przez Mistrza Polski Roasting 2020 w szczecińskiej palarni Qualia. W profilu sensorycznym znajdują się kwiaty, mleczna czekolada i maliny. Nazwa zobowiązuje, dlatego w Pokusie Krokusa niezależnie od edycji zawsze możecie odnaleźć kwiatowe nuty.

Nazwa kawy nawiązuje do szczecińskich krokusów rosnących na Jasnych Błoniach, których każdy mieszkaniec Szczecina wypatruje na znak nadchodzącej wiosny. Opakowanie to projekt szczecińskiego artysty, rysownika, grafika i architekta - Łukasza Bogdanowicza z ONWALL.

 

Profil sensoryczny: Kwiaty / Mleczna czekolada / Maliny

Słodycz: 4/4

Kwasowość: 3/4

Moc: 2/4

Skład: arabica

Kraj: Etiopia

Region: Oromia

Obróbka: Sucha

Odmiana: Local heriloom

Wysokość uprawy: 1850 m.n.p.m.

 

Rekomendowane metody parzenia kawy Qualia Pokusa Krokusa 3.0:

- ekspres ciśnieniowy,

- tradycyjna (zalewajka),

- kawiarka,

- French Press.

 

ID produktu: 1349941131
Nazwa: Kawa Ziarnista Qualia Pokusa Krokusa 3.0 - 1 Kg - Szczecińskie Klimaty
Producent: Inny producent
Kod producenta: 9140
Pojemność g/ml: 1000 g
Stopień palenia kawy: palenie średnie
Kraj/region pochodzenia: Etiopia, Afryka
Kategoria produktu: bez jaj, bez cukru, bez mleka, wegańskie, bez glutenu, wegetariańskie, bezglutenowe
Brak
ocen
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Oceń:
Dodając recenzję produktu, akceptujesz nasz Regulamin.

Podobne do ostatnio oglądanego