Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
▶ Kraj pochodzenia Brazylia
▶ Nuty smakowe Czekolada, Słodkie Owoce
▶ Kwasowość niska
▶ Body wysokie
▶ Aromat słodki
▶ Stopień palenia Średni
Ziarna na etapie zbiorów zostały poddane procesowi całkowitego wypłukania z nich kofeiny - to naturalny proces bez używania żadnych substancji chemicznych.
Ziarna kawy bezkofeinowej zachowują wszystkie swoje pozostałe właściwości, cenne pierwiastki i walory smakowe - a nawet są one znacznie lepiej wyczuwalne. Ze względu na to, że kofeina jest naturalnie gorzka - to kawa bezkofeinowa jest słodsza w smaku od tej zwykłej :)
Idealna propozycja dla osób zbyt wrażliwych na kofeinę, a lubiących smak kawy. Dzięki tej kawie nie trzeba zwracać uwagi na ilość wypitych filiżanek w ciągu dnia.
Dzięki współpracy z wieloma dystrybutorami surowych ziaren jesteśmy w stanie wyselekcjonować najlepsze odmiany z dostępnych.
Każda jedna partia towaru przed importem jest testowana przez wykwalifikowanego testera, dzięki czemu końcowy produkt cechuje się niezmiennym smakiem, nie zależnie od tego z jakiego okresu produkcji pochodzi.
Powtarzalność ziaren i doświadczalnie stworzone najlepsze profile palenia sprawiają, że nasza kawa jest istnym dziełem sztuki, którym można się upajać z każdą kolejną filiżanką i z każdym kolejnym opakowaniem
Opakowania, w które pakujemy ziarna również nie są przypadkowe - każde z nich jest wyposażone w zawór jednostronnego działania - aby kawa mogła wypuścić z siebie niechciany dwutlenek węgla. A zamknięcie strunowe pozwala po każdym użyciu zamknąć ziarna z powrotem do idealnych warunków przechowywania. Dzięki takim opakowaniom kawa przez wiele miesięcy zachowa swoje najlepsze walory smakowe.
Aby dostarczać Państwu produkty najwyższej jakości korzystamy nie tylko z profesjonalnego pieca, ale także cyfrowego miernika odcienia wypalenia. Miernik jest zgodny ze standardami SCA, czyli organizacji The Specialty Coffee Association. Posiadając nawet wysokie doświadczenie w wypalaniu kawy nie powinno się tego robić na oko, gdyż pomiędzy stopniami wypalenia jest bardzo cienka granica. Kawa wypalona za mocno będzie gorzka w smaku, a zbyt jasno może okazać się kwaśna. Starannie monitorujemy nasz stopień wypalenia, aby zachować w ziarnach ich całe naturalne bogactwo.
Oprócz tego nasi dostawcy dbają, aby ziarno było dostarczane w odpowiedniej jakości. Od momentu zbiorów aż do wsypania ziarna do pieca panują ściśle określone zasady jego transportu i przechowywania. Ziarna kawy są wrażliwe na niekorzystne warunki, w tym zbyt wysoką wilgotność. Nasi dostawcy po przyjęciu towaru badają każdą partię i na naszą prośbę udostępniają wyniki takich badań.
Regularne cuppingi, czyli testy naszych kaw utwierdzają nas w przekonaniu, że mamy produkt odpowiedniej jakości lub wskazują nowe ścieżki do jego udoskonalenia.
Na swoim koncie mamy kilkaset ton wypalonych ziaren różnego rodzaju - ogromne doświadczenie. Regularne cuppingi, czyli degustacje ziaren pozwalają nam dobrać najlepsze profile palenia dla każdego z nich.
Jeśli jakaś partia nie spełnia naszych oczekiwań, nie dopuszczamy jej do dystrybucji. Choć zdarza się to bardzo rzadko, ponieważ każde palenie to dokładnie zaplanowany proces, nad którym czuwa szereg czujników i zaawansowany system sterowania jednego z najbardziej zaawansowanych piecy do palenia kawy na rynku.
Cały proces od momentu magazynowania surowych ziaren poprzez wypalanie, aż po pakowanie to ściśle zaplanowana procedura - tak, aby kawa dotarła do Ciebie maksymalnie świeża i pełna smaku.
Niewielu producentów kaw posiada opakowania wielokrotnego zamykania - a jest to niezbędne do tego, aby kawa nie utraciła swoich walorów w trakcie przechowywania.
Oprócz tego, nasze opakowania są wyposażone w zawór jednostronnego działania, dzięki któremu ziarna mogą pozbywać się niechcianych gazów i przy tym nie pochłaniać nic innego z zewnątrz.
Opakowania staramy się projektować, aby były proste i estetyczne, dzięki czemu mogą stanowić ozdobę Twojej kuchni, a przy tym lepiej przechowywać ziarna niż każdy słoik.
OMNIROAST to wypalanie stopnia idealnego dla większości podniebień. Nie staramy się zakryć defektów ziaren przesadnym stopniem wypalenia jak w przypadku tanich kaw marketowych. Wiemy też, że większość z Was nie chciałaby pić kwaśnej kawy, na pół surowej. Dlatego tak dobieramy czas palenia, aby ziarna wysypywać z pieca w momencie najlepszym dla naszych klientów.
Ziarna, które od nas otrzymasz są matowe i suche - dzięki czemu wszystkie olejki eteryczne są zamknięte w środku, a nie zostały odparowane w piecu. To sprawia, że nasza kawa ma możliwie najlepsze walory smakowe, ale też i zdrowotne.
Smak jest głęboki, a przy dobrania odpowiedniej grubości mielenia kawa nadaje się do większości rodzajów parzenia - od espresso aż po drip.
Grubość mielenia to jeden z kluczowych czynników, na który masz wpływ.
O ile ekspres automatyczny ma z góry założone parametry, tak stosując manualne metody parzenia i młynek z regulacją grubości możesz mieć wpływ na końcowy smak napoju.
Warto jest łamać schematy i dobrać ten parametr pod siebie samego.
Można w uproszczeniu przyjąć, że im dłużej trwa proces parzenia kawy, tym grubiej powinniśmy mielić ziarna
ID produktu: | 1482933880 |
Nazwa: | Kawa ziarnista Bezkofeinowa 2x1kg Decaf 100% Arabica Świeżo palona |
Producent: | Yankee Caffee |
Kod producenta: | 2kD |
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Kawa ziarnista Bezkofeinowa 2x1kg Decaf 100% Arabica Świeżo palona
Kawa ziarnista Bezkofeinowa 1kg Decaf 100% Arabica Świeżo palona Kawy są wypalane w dniu wysyłki lub maksymalnie na kilka dni przed. Na każdym opakowaniu znajduje się data ...