Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Ręcznie zbierane ziarna z delikatnymi nutami smakowymi bez aromatów
Zamknij na chwilę oczy i powiedz: z jakim zapachem kojarzy Ci się poranek?
…tak, dokładnie…
Założę się, że już to czujesz. Ten przyjemny i pobudzający aromat… To ona. To Twoja filiżanka gorącej Kawy Speciality Salvatti.
Bierzesz pierwszy łyk i od razu czujesz tą doskonałą kompozycję. Naturalny smak przełamany słodyczą. Każdy kolejny łyk rozgrzewa Cię, pobudza i sprawia, że ten szaro-mglisty poranek zapowiada fantastyczny dzień. Narasta w Tobie energia – o to właśnie chodzi! Przecież każdy poranek z Twoją ukochaną filiżanką kawy taki jest!
Wyrażenie "speciality coffee” pierwszy raz zostało użyte w 1974 roku przez Ernę Knutsen w Tea & Coffee Trade Journal. Pani Knutsen użyła tego sformułowania w celu określenia najlepszych ziaren, produkowanych w specjalnych warunkach mikroklimatycznych. Kawy te miały być pozbawione defektów i charakteryzować się najwyższą jakością. Obecnie kawy speciality to takie, które uzyskują 80 i więcej punktów w stupunktowej skali. Punkty przyznają specjalnie wykwalifikowani “somelierzy” kawy.
Kawa speciality podlega najwyższej jakości obróbce. Cały proces produkcji, który rozpoczyna się już na plantacji, poprzez zbiory, płukanie, suszenie, selekcjonowanie ziaren po wypalenie oraz parzenie samej kawy jest wysoce sprofesjonalizowany.
Ziarna pochodzące z pojedynczych plantacji sprawiają, że w kawie koncentrują się naturalne aromaty charakterystyczne dla danej gleby i regionu uprawy. Wysokość ok. 2000 n.p.m pozwala owocom kakaowca korzystać z pełni słońca. Salvatti to wysokogatunkowa kawa typu "Speciality" z Rwandy z aromatami naturalnymi pochodzącymi z gleby, na której rośnie kawa.
Gashonga uprawiana na wysokości 1683 metrów w zachodniej części Rwandy, nieśmiało wciśniętej między Kongo a Burundi. Uprawy tej kawy nie są rozległe, dlatego należy ona do rarytasów na światowym rynku kawy.
Popularne kawy największych producentów są zbierane maszynowo przez kombajn, przez co do paczki trafia każdy owoc z kawowca - ten przejrzały, jak i niedojrzały czy nadgniły, z grzybiczym nalotem. To negatywnie wpływa na smak kawy i przede wszystkim na nasze zdrowie, a to może powodować dolegliwości ze strony układu trawienia.
Ziarna kawy Salvatii są zbierane ręcznie po czym bardzo wnikliwie i skrupulatnie selekcjonowane. W jednej paczce znajdują się ziarna z jednej plantacji, a dojrzewanie w tych samych warunkach glebowych i klimatycznych wpływa na doskonałą jakość kawy.
Twoja kawa Salvatti powstaje w małej, kameralnej palarni, które spełniają wymóg „Speciality”. To wszystko dzięki ręcznie zbieranym i wyselekcjonowanym ziarnom, które zapewniają szlachetność smaku i tak wiele korzyści dla zdrowia. Każdego ranka możesz cieszyć się wyjątkową kompozycją aromatów i być zmotywowanym do działania – to zapewni Ci każda kropelka kawy. Twojej kawy Gashonga.
Zaletą świeżo palonej kawy Salvatii Gashonga jest to, że podczas parzenia uzyskuje się o niebo lepszy smak i bardzo bogaty aromat. Twoja Gashonga jest palona na bieżąco w małych ilościach przez co każde nawet najmniejsze ziarenko kawy jest otoczone opieką od początku do końca.
O unikalności kawy Salvatti Gashonga stanowi zupełnie nadzwyczajna nuta marcepanowa z mocą słodyczy. Kawa jest złożona w smaku, na który składa się delikatna smuga ciemnego kakao, słodko kwaskowatej morwy, nieco śliwkowej konfitury, dzika róża i skórka cytrynowa. Bardzo unikatowa w smaku, zalecana dla kawoszy szukających nieprzeciętnych aromatów w kawie.
Kawa Speciality Salvatti Gashonga zalecana do parzenia metodami alternatywnymi i przelewowymi.
Kupując kawę wspierasz lokalnych plantatorów! Dochód ze sprzedaży jest przeznaczony na rozwój edukacji i opieki medycznej głównie w krajach Afryki, Ameryki Południowej i Azji, gdzie pracują misjonarze. Wspieramy prowadzone przez nich dzieła, przedszkola, szkoły, szpitale i ośrodki zdrowia.
100% Arabika typu Bourbon
Zalecana do parzenia metodami alternatywnymi i przelewowymi
Ręcznie zbierane i selekcjonowane ziarna
Przejrzysty smak z nutami smakowymi bez aromatów
ID produktu: | 1311168434 |
Nazwa: | Kawa Speciality Salvatti Ziarnista 500 G Gashonga |
Producent: | Salvatti |
Kraj/region pochodzenia: | Rwanda |
Wymiary: | 0 x 0 |
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Kawa Speciality Salvatti Ziarnista 500 G Gashonga
Kawa ziarnista Speciality Salvatti Gashonga Ręcznie zbierane ziarna z delikatnymi nutami smakowymi bez aromatów Zamknij na chwilę oczy i powiedz: z jakim zapachem kojarzy Ci się poranek? ...