Każdy sprzedawca w empik.com jest przedsiębiorcą. Wszystkie obowiązki związane z umową sprzedaży ciążą na sprzedawcy.
Dodaj ten produkt do jednej z utworzonych przez Ciebie list i zachowaj go na później.
Sprawdź jak złożyć zamówienie krok po kroku.
Możesz też zadzwonić pod numer +48 22 462 72 50 nasi konsultanci pomogą Ci złożyć zamówienie.
Kakao ceremonialne Ecuador Manabí 250 g - Chocante
Kakao ceremonialne (pełnotłusta pasta kakao, miazga kakaowa) z prowincji Manabí w Ekwadorze. Mieszanka odmian Trinitario (70%) i Forastero (30%).
Kakao wyróżnia się mleczno-czekoladowym smakiem z delikatnymi akcentami owoców tropikalnych. Charakteryzuje się lekką kwaskowatością i orzeźwiającym posmakiem, a jego konsystencja jest gęsta i jedwabista.
Składniki
Pasta kakao (zmielone ziarna kakaowca) 100%
Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość energetyczna: | 579,6 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
52 g 33,3 g |
Węglowodany: w tym cukry: |
7,4 g 1 g |
Białko: | 12,5 g |
Sól: | 3,3 g |
Sposób przygotowania
Pożądaną porcję kakao dodaj do wody lub napoju roślinnego w temperaturze ok. 60-80°C i zmiksuj. Przykładowa proporcja to 10 g kakao na 250 ml wody.
Wedle uznania można uzupełnić napój o dodatki, np. cynamon, chili lub inne przyprawy.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ID produktu: | 1500452137 |
Nazwa: | Kakao ceremonialne Ecuador Manabí 250 g - Chocante |
Producent: | Chocante |
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem Kakao ceremonialne Ecuador Manabí 250 g - Chocante
Kakao ceremonialne Ecuador Manabí 250 g - Chocante Kakao ceremonialne (pełnotłusta pasta kakao, miazga kakaowa) z prowincji Manabí w Ekwadorze. Mieszanka odmian Trinitario (70%) i Forastero (30%). ...