Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych.
Kakao ceremonialne – chociaż nazwa sugeruje na celebrowanie jego spożycia – to coś więcej niż tylko rytuał jego wypijania. Wyjątkowości należy upatrywać się m.in.: doboru odpowiednich odmian kakaowca, właściwej uprawy, przestrzegania procedur dotyczących obróbki pozyskanych ziaren.
Sztabka tego kakao jest
najbardziej pierwotną, odżywczą formą czekolady i zarazem produktem dla koneserów. Dzięki unikalnemu procesowi kriogenicznego mielenia potrafimy zachować dużą ilość tłuszczu kakaowego oraz zmielić łuskę (źródło błonnika).
- Ekologiczne
- Z upraw Fair Trade
- Zmielone kriogenicznie
- W tabliczce
- 46% masła kakaowego
- Ketogeniczne
- Do przyrządzania "Napoju Bogów" i spożywania jako 100% gorzka czekolada
SKŁADNIKI
100% ekologicznych ziaren kakaowca odmiany Jamaican, Amazon Amelonado, Nacional, Criollo, Rio Caribe, Trinitario, zmielonych kriogenicznie
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2268 kJ/542 kcal
Tłuszcz: 46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 29 g
Węglowodany: 4,7 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 28 g
Białko: 13 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
ocen
Podziel się na Facebooku
Właśnie zrecenzowałem KAKAO CEREMONIALNE BIO 125 g - ISLAVERDE
Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim ...